Udruženje Šapa: Nastavlja se trovanje pasa u Mitrovici

otrovani psi
FOTO: Fejsbuk, Udruženje za zaštitu životinja „Šapa“

Upozoravamo čitaoce da tekst sadrži fotografije uznemirujućeg sadržaja

Već nekoliko dana u Kosovskoj Mitrovici nastavlja se trovanje životinja, a poslednji slučaj zabeležen je sinoć kod Studentskog doma br. 3, kada su po dojavi građana, aktivisti udruženja „Šapa“ pronašli još jednog otrovanog psa, navodi se u objavi na Fejsbuku iz ovog udruženja. 

Oni podsećaju da je pre nekoliko dana u gradu više pasa i mačaka otrovano.

„Još jednom apelujemo na svest i savest onih koji bacaju otrov, da dovode u opasnost životinje, odrasle ljude, a pogotovo decu. Takođe, ovim krše zakon. Problem napuštenih pasa se ne „rešava“ na ovakav nehuman i anticivilizacijski način. Sva trovanja prijavljujemo policiji i komunalnoj službi, a od nadležnih očekujemo da zajednički rešimo problem,“ saopšteno je iz Udruženja „Šapa“.

Pre tri dana iz ovog udruženja su poručili da je na ulicama Mitrovice bačen otrov i da je došlo do trovanja životinja u ulici Ive Lole Ribara, u blizini zgrade poznate pod nazivom „Ujedinjene nacije“.

Pored toga, naveli su i da su stanovnici Mikronaselja sami uklanjalli leševe otrovanih životinja, čiji broj, kako su tada istakli, nije zanemarljiv.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.