Nova serija trovanja pasa u Mitrovici: Za sada poznato da je 17 uginulo

Sapa uginuli psi
FOTO: Šapa

Upozoravamo čitaoce da tekst sadrži fotografije uznemirujućeg sadržaja

U Kosovskoj Mitrovici u toku je nova serija trovanja životinja. Tela više od petnaest ljubimaca grada, od utorka su pronađena na više lokacija. Iako su slučajevi prijavljeni policiji, odgovor na pitanje ko je odgovoran za dela koja su zakonom kažnjiva, i dalje ostaje misterija.

U utorak, iz Udruženja za zaštitu životinja „Šapa“, rečeno je KoSSev-u da je više uginulih pasa pronađeno na više lokacija u gradu, što je i prijavljeno policiji.

Međutim, sa svakim sledećim danom tela novih četvoronožnih višegodišnjih stanovnika ovog grada pronalažena su na različitim lokacijama.

U ulici Knjaza Miloša, „u klub odabranih“, kako je saopšteno iz „Šape“ još u sredu, otišao je Džesi.

Juče je kod Sreza pronađen još jedan pas, kao i mačka preko puta restorana „Mreža“. Istog dana, na dve različite lokacije pronađena su još dva psa.

Kako je u međuvremenu saopšteno iz ovog udruženja za KoSSev, ukupan broj uginulih životinja koji je poznat „Šapi“ je sedamnaest, ne računajući ptice čija tela, kako navode, svakodnevno pronalaze građani Mitrovice.

Svakim danom ovo udruženje, a nakon obaveštenja građana, prijavljivalo je Kosovskoj policiji nove slučajeve uginulih pasa, međutim, iz policije im je poručeno da „više ne pozivaju policiju“ kada nađu nova tela otrovanih pasa nego „da ih sve objedine u jednu prijavu“.

Ovo udruženje takođe navodi da se na ulicama, kojima prolaze ljudi, i na kojima se svakodnevno igraju i deca, i dalje nalazi otrov koji je u tečnom obliku. Kao i da barem jedno telo uginulog psa već 24 sata nije sklonjeno sa ulice.

Navode da sumnjaju da je broj uginulih pasa čak i veći nego što je njima poznato, na šta ih navodi činjenica da u pojedinim delovima grada već više dana ne viđaju nekada stalne krznene stanovnike.

Članovi udruženja za zaštitu životinja ovog ponedeljka najavljuju održavanje sastanka, nakon čega će odlučiti o daljim koracima.

Još jednom su apelovali na građane da je bacanje otrova štetno kako za krznene prijatelje ljudi tako i za odrasle osobe, a pogotovo decu.

Do objavljivanja ove vesti, iz Kosovske policije nismo uspeli da dobijemo informacije o ovom slučaju.

Kosovska Mitrovica nije jedini grad u našem regionu u kojem je fenomen masovnog trovanja pasa prisutan. Isti slučaj dogodio se nedavno u Prokuplju nakon čega su se udruženja i ljubitelji životinja udružili i sa krivičnom prijavom zakucali na vrata Osnovnog tužilaštva.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.