Trajković dala izjavu tužilaštvu: Za snimak ubistva Ivanovića zatražili mi novac

Rada Trajković
FOTO: KoSSev

Jedna od političkih predstavnica Srba na Kosovu, Rada Trajković, dala je Specijalnom tužilaštvu Kosova izjavu povodom njenih navoda da joj je nuđen snimak ubistva Olivera Ivanovića. Kako je Trajković rekla za N1, tužiocu je iznela sva saznanja i dodaje da je spremna da se odazove i na poziv Specijalnog tužilaštva Srbije ukoliko do takvog poziva dođe.

„Ja sam ispričala sve ono što sam znala, kontakt sa osobom i mislim da će oni dalje komunicirati s tim osobama i doći do nečeg konkretnog. Ako je ponuda bila da mi daju snimak, sigurna sam da postoji više kopija“, kazala je Trajković za N1.

Ona je kazala i da su joj za snimak tražili novac.

„Tražili su novac, ja sam rekla – ja nemam novac ni za sebe, a kamoli za takve stvari“, navela je.

Trajković je rekla i da je navodno originalni snimak ubistva Ivanovića predat nekome iz Vlade Srbije.

„Bila je priča da je originalni snimak predat članu Vlade Srbije, ali s obzirom da ne znam verodostojnost te izjave, očekujem da se to utvrdi na legalan način“, kazala je Rada Trajković, koja je kandidatkinja koalicije „Sloboda“ na predstojećim izborima na Kosovu.

KoSSev: Odmah nakon ubistva Olivera Ivanovića, Kosovska policija objavila je na zvaničnom sajtu da za informacije koje mogu doprineti rasvetljavanju ovog ubistva nudi nagradu od 10.000 evra. Međutim, zamenik generalnog direktora Policije Kosova Dejan Janković, gostujući u emisiji „Slobodno Srpski“, u oktobru prošle godine rekao je iznos nagrade zapravo dostigao 20.000 evra.

N1

Pročitajte još:

Tužilaštvo će još jednom saslušati Radu Trajković u vezi sa ubistvom Ivanovića, još dvoje sa Severa traže radi hapšenjaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.