Trajković na skupu „Vera u Olivera“: Severom upravlja mafija

U Kraljevu je održana tribina pod nazivom „Vera u Olivera – Ko ubija Kosovo“. Predsednica NVO Evropski pokret i nekadašnja poslanica Rada Trajković rekla je da nijedno ubistvo u Severnoj Mitrovici do sada nije razrešeno i da severom Kosova upravlja mafija. Ona je rekla da se nakon ubistva Olivera Ivanovića, mnogi Srbi osećaju bezbednije u Prištini nego u Severnom Kosovu.

Tribina je bila posvećena motivima i istrazi oko ubistva Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ u Severnoj Mitrovici, i tome da ni posle četiri meseca istrage, nema nikakvih pomaka.

Učesnica tribine, Rada Trajković, rekla je da je način vođenja istrage od starta pokazao da „informacije cure prema Beogradu“.

„Mnogi Srbi sa Kosova, a posebno mi iz enklava, slobodnije se osećamo u Prištini nego na severu Kosova. I to je ono što je najstrašnije,“ rekla je Trajković.

Još jedan od učesnika tribine Marko Jakšić, i jedan od troje odbornika Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ u Skupštini opštine Severne Mitrovice, rekao je da je pokušano da se istraga skrene u drugom smeru tako što će policajce koji su dodirivali čaure na mestu zločina da povežu sa ubistvom Olivera Ivanovića.

„Obe strane vode istragu, i to rade traljavo. I kao da jedni drugima pomažu da se ubica i nalogodavac ne otkriju,“ rekao je Jakšić.

Nenad Radosavljević, vlasnik RTV MIR iz Leposavića rekao je da sloboda kretanja na KiM nije na nivou koji se očekivao. On je rekao da se očekivalo da će se situacija s vremenom smiriti i da će nasilje nestati, ali da su oni koji to ne žele, još uvek na Kosovu i Metohiji.

Organizator tribine je „Lokalni front“.

N1



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.