Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Oko pedeset Albanaca vozilima je blokiralo prilaz crkvi Svete Trojice u Petriču kod Kline, i na taj način onemogućilo raseljenim Srbima iz ovog sela da obeleže praznik, saznaje Radio Goraždevac. Na terenu je prisutan veliki broj pripadnika Policije Kosova.

Da li je policija tu da obezbedi prolaz raseljenim Srbima do crkve ili za slučaj da ti i takvi Srbi ne nasrnu na nedužne im komšije Albance koji su samo mirno blokirali prilaz?

Na Kosovu je u poslednjih 17 meseci uveženo oko 5.000 komada oružja. U pitanju je oružje koje se uvozi legalno u saglasnosti sa postojećim zakonima od strane licenciranih kompanija, piše Indeksonline. Od januara do maja ove godine carina Kosova je registrovala da je uveženo 1.190 komada oružja različitih kalibara. U toku poslednjih 17 meseci, ukupna vrednost uveženog oružja je preko 3.393 miliona evra. Revolver je oružje koje se najviše uvozilo. Tokom prošle godine uveženo je 2.375 komada. Pored revolvera, uvoze se lovačke, sportske puške ili za streljaštvo.

Znači da je za ovih 18 godina Kosovo stvorilo blizu 100.000 lovaca, sportskih strelaca i slobodnih revolveraša. Veliki napredak, nema šta. Pa se ti Srbine sada vrati.

Otvaranje mosta na Ibru nije na dnevnom redu, jer je rekonstrukcija u toku, a procena je da se još, pored tehničkih, nisu stekli ni bezbednosni uslovi, izjavio je gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić. Prištinski Zeri navodi da je Rakić angažovao firmu za dodatne radove na mostu kako bi se stekao utisak da njegova revitalizacija nije završena i da je reč o „pranju para“.

Ne bih se čudio da jednog jutra u novinama ugledam naslov „Rakić smenjuje Apostolovu a i Federiki trese stolicu“. A nemojte ni Vi, jer je ovaj svet odavno poludeo. U svakom slučaju, neko će zbog tog kružnog toka i mosta da na…

Put Dečani Plav ne ulazi u deo zaštićene zone oko manastira Visoki Dečani, izjavio je ministar infrastrukture Kosova, Palj Ljekaj. On je dodao da će kosovska vlada poštovati zakone i neće graditi puteve u zaštićenim zonama. Ljekaj je to rekao prilikom obilaska radova. I gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj je rekao da je ta opština spremna da spreči izgradnju puteva oko zaštićene zone.

I tako jednog dana pođu Baškim (gradonačelnik Dečana) i Palj Ljekaj (ministar infrastrukture) da se relaksiraju u prirodi, šetajući oko manastira kad tamo – ima šta da vide. Neko tamo doterao građevinske mašine i pravi put. Odmah su obustavili radove i o tome obavestili američku ambasadu, a ovi raško-prizrensku eparhiju… Pa dobro bre, ko je ovde lud? Ali ako je bilo koji medij na Kosovu, ili u svetu o ovome izvestio verovatno je to učinio na ovaj ludi način.  Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.