Todić poručio i „po kiši i po snegu“ borimo se za prava i interese Srba

Zoran Todić
Foto: Printscreen, RTS

Predstojeći izbori za gradonačelnike opština na Severu održavaju se „u ambijentu jednog straha i neizvesnosti“, poručio je uoči vanrednih izbora zakazanih za nedelju jedan od kandidata na tim izborima, član Srpske liste, Zoran Todić.

Zoran Todić, bivši gradonačelnik opštine Leposavić i kandidat na ovim izborima podsetio je na razloge za podnošenje ostavke zbog kojih je i došlo da raspisivanja ovih vanrednih izbora i inicijalne namere da tim aktom „izvrše pritisak da se ukinu takse“.

„Nisu samo takse razlog naših ostavki. Međutim, mi smo tada tim činom hteli da doprinesemo da se deo međunarodne zajednice i vlasti u Prištini urazumi i da na taj način izvršimo pritisak kako bi se te takse ukinule“, rekao je Todić, a prenosi RTS.

Podsetio je i da je „nakon taksi došlo i do usvajanja Zakona o transformaciji kosovskih bezbednosnih snaga, Zakona o Trepči, ali i najava nove rezolucije o dijalogu sa Beogradom“.

Jednostavno, građani koji žive na severu već duži niz godina žive u jednoj neizvesnosti, ali tu smo, spremni smo da se borimo, jer odavde nema nazad

Građanima je poručio da „što veći broj ljudi bude izašao u nedelju da iskoristi svoje pravo glasa“ poslaće što „jasniju poruku vlastima u Prištini i međunarodnoj zajednici šta Srbi koji žive ne samo u Leposaviću već i u sve četiri opštine hoće i šta žele“.

Apelovao je na sve građane koji imaju pravo glasa da u što većem broju izađu u nedelju na birališta, „da povedu svoje komšije, roditelje, kumove, prijatelje“.

Na sve pritiske i udarce koje trpi srpski narod svih ovih dvadeset godina na Kosovu i Metohiji, mi nismo umorni, to smo pokazali bezbroj puta do sada i po kiši i po snegu boreći se za svoja prava i interese da ostanemo na svojim ognjištima i da štitimo interese zarad bolje i sigurnije budućnosti

Ovi izbori, prilika su da „pokažemo da je srpski narod spreman da se bori za dostojanstvo, za svoja prava“, a za svoje stranačke kolege kaže da su „spremni da se borimo i dalje kao i u proteklih dvadeset godina za interese srpskog naroda“, zaključio je Todić. Srpska lista osnovana je kao građanska inicijativa 2013. neposredno pred prve kosovske izbore u opštinama na Severu.

Predizborna kampanja počela je noćas u ponoć i trajaće pet dana.

Da podsetimo, na izborima će se nadmetati kandidati Srpske liste, Demokratske partije Kosova i Pokreta Samoopredeljenje.

Izbori se održavaju u nedelju 19. maja.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.