Thaçi: Mandat za sastav vlade pripada meni

Izvor: Info-ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Hashim Thaçi nije komentirao sporazum opozicionih stranaka oko formiranja Valde, ali je rekao da njegova partija sa koalicijom će dobiti mandat za formiranje izvršne vlasti.
 
Lider PDK Hashim Thaçi izjavio je da je mandatar naredne Vlade će biti koalicija izgrađena od strane PDK-a, koja je pobjedila na izborima 8. juna.
 
Thaçi je rekao da će početi sa realizaciojom Nove misije (Misioni i ri).
 
"Jasno je danas kao što je bilo jasno jučer da je mandatar naredne Vlade partija koja je pobjedila na izborima i predizborna koalicija okupljena oko Demokratske partije Kosova i Koalicije za Novu misiju", napisao je Thaçi na Facebook-u.
 
Pročitaj cijeli post Hashima Thaçija:
 
"Izbori 8. juna su prošli kao najbolji od poslije rata i sada se prebrojavaju posljednji glasovi, jasno je danas kao što je bilo jasno jučer da je mandatar naredne Vlade partija koja je pobjedila na izborima i predizborna koalicija okupljena oko Demokratske partije Kosova i koalicije za Novu misiju. Obećavam građanima i biračima da ćemo početi sa Novom misijom – ekonomskim razvojem naše zemlje, u skladu sa zakonskim i ustavnim rokovima".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.