Çeku: Promjena ustava kako bi nastala Vojska Kosova

Izvor: Info-ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Ministar bezbjednosnih snaga Kosova Agim Çeku rekao je da će jedna od prvih tema kojom će se baviti novi saziv parlamenta Kosova biti promjena ustava, kako bi kosovske bezbjednosne snage prerasle u Vojsku Kosova.
 
Çeku je za Radio televiziju Vojvodine rekao da je to završni korak ka zaokruživanju procesa stvaranja države, i da je Kosovu kao i drugim državama potrebna vojska.
 
"Vojska je jedan od glavnih identiteta državnosti i instrumenata za bezbjednost i sigurnost ljudi, kao i za regionalnu i NATO integraciju, što je naš glavni strateški cilj", rekao je Çeku.
 
Dodao je da ne razumije stav Srbije koja se protivi ulasku u NATO, jer ima dobre odnose sa zemljama koje jesu u tom savezu, ali da je ohrabrujuće što je Srbija članica Partnerstva za mir u koji će i Kosovo ući vrlo brzo poslije formiranja vojske.
 
Çeku je dodao da će Vojska Kosova biti stvorena prema savremenim NATO standardima, sa savremenim demokratskim vrijednostima i služiće za izgradnju modernog, multietničkog društva na Kosovu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.