Tači: Vratiće se Srbi večeras

Odlazeći premijer Kosova, Hašim Tači, očekuje da će se poslanici Srpske liste večeras vratiti na sednicu Skupštine Kosova o izboru nove kosovske vlade.
 
Na pitanje dopisnika agencije Beta, Nikole Beševevića, šta će biti sa poslanicima Srpske liste koji ne žele da učestvuju na sednici Skupštine Kosova, Tači je samo kratko odgovorio: "Vratiće se… vratiće se večeras".
 
Poslanici Srpske liste danas bojkotuju sednicu Skupštine Kosova na kojoj treba da budu izabrani premijer i članovi Vlade Kosova, jer nisu ispunjeni zahtevi srpske zajednice.
 
Krasnići: Kakva je vlada, govori to što nema srpskih poslanika
 
Šefovi opozicionih poslanickih grupa u kosovskoj skupštini su danas, na sednici parlamenta, veoma kritično govorili o vladajućoj koaliciji DPK i DSK, a poslanik Inicijative za Kosovo, Jakup Krasnići, rekao je da kakva je ova vlada, govori i to što nema poslanika srpske nacionalnosti u sali. 
 
Krasnići, inače bivši predsednik skupštine, rekao je takođe da je mandatar kosovske vlade, Isa Mustafa, govorio "kao da budžet Kosova ima 150 milijardi, a ne 1,5 milion evra". 
 
Prema njegovim rečima, ovu koaliciju ne interesuje kako žive građani. 
 
Šefica parlamentarne grupe Alijanse za budućnost Kosova, Donika Kada Bujupi, rekla je da je ova koalicija u stvari koalicija Eskobar-Kastro-Putin, aludirajući na države odakle dolaze pomenuti, a uporedivši sa njima Mustafu, Tačija i Veseljija. 
 
Potpredsednik Skupštine Kosova iz redova Samoopredeljenja, Glauk Konjufca, rekao je da je koalicija DPK i DSK katastrofalna za Kosovo.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.