Civilna zaštita: Kamere postavljene na Severu Kosova

Civilna žastita za Sever Kosova potvrdila je danas da su na tom području postavljene bezbednosne kamere, da su ispravne i ocenila da je to od "neprocenjivog značaja za bezbednost i opstanak Srba".

Kamere su ispravne, navodi se u saopštenju dostavljenom televiziji "Most" iz Zvečana i dodaje da na Severu Kosova postoji Centar za nadzor.

"Žao nam je što se bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji ugrožava pisanjem pojedinih medija o kamerama, a pogotovo što je ceo postupak dobio političku konotaciju, iako je sve sa razlogom proglašeno službenom tajnom," navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

AP KiM: K. Mitrovica bez kamera na koje je Vulin utrošio gotovo 106.000.000 dinara

 
Pripadnici civilne žastite apelovali su na javnost i na medije da se sa više odgovornosti bave bezbednošću Srba na Kosovu.
 
Pri postavljanju kamera posebno je vođena briga o predškolskim i školskim ustanovama, naveli su pripadnici civilne zaštite i upitali da li su deca sa Kosova manje vredna od vršnjaka iz centralne Srbije.
 
Dok je bio na čelu Kancelarije za KiM, ministar za rad i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, kupio je bez tendera, po hitnom postupku, sigurnosne kamere za Sever Kosova, u vrednosti od milion evra, a posao je dobila firma njegovog prijatelja Uroša Čubrilovića (31) "DBS Konsel sekjuriti servis", objavila je beogradska štampa.
 
Listovi pišu i da se ne zna koliko je kamera postavljeno i da li uopšte rade, a da je nabavka proglašena državnom tajnom.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.