Tači se sastao sa zvaničnicima „Preševske doline“, traže od Skupštine rezoluciju o pridruživanju Kosovu

Tači sa predstavnicima "Preševske doline"
Tači sa predstavnicima „Preševske doline“

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Opozicione stranke protekle sedmice pokušale su da održe sednicu kojom bi se odobrila rezolucija o zabrani da predsednik Tači razgovara sa Vučićem o teritoriji Kosova. U međuvremenu, predstavnici Doline danas su iz Tačijevog kabineta pozvali opoziciju da usvoji rezoluciju sa drugačijim ciljem – otvaranje granica i njihovo povezivanje sa Kosovom, kako je to obećao Predsednik.

Predsednik Hašim Tači primio je danas u svom kabinetu predstavnike Preševske doline, kojima dugo obećava da će u Briselu da otvori temu ujedinjenja Doline sa Kosovom, prenosi Gazeta Express.

Predstavnici Doline kažu da su na sastanku sa Predsednikom zatražili da Skupština Kosova usvoji rezoluciju koja bi podržala njihov zahtev da se ujedine sa Kosovom.

„Sledećih dana ćemo da se sastanemo sa šefovima parlamentarnih grupa i od njih ćemo da zatražimo da pokrenu ovu sednicu što je pre moguće,“ rekao je gradonačelnik Preševa, Šćiprim Arifi, na zajedničkoj konferenciji s predsednikom Tačijem.

Predstavnici Doline su ovo pitanje uputili svim stranačkim liderima, prenosi Gazeta Express.

„Odobrite rezoluciju kojom podržavate naš zahtev za ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe,“ rekao je Arifi.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.