Tači nakon sastanka sa Grenelom: Prelazimo na nove aranžmane sa Srbijom posle sporazuma o avio-liniji

Foto: Koha
Foto: Koha

Кosovski predsednik, Hašim Tači, nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričardom Grenelom, izjavio je da će preći na nove aranžmane nakon postizanja sporazuma o avio-liniji Priština-Beograd.

„Bio je to izuzetno efikasan sastanak, preći ćemo na nove dogovore nakon postizanja sporazuma između Prištine i Beograda. Imaćemo druge obaveze prema železničkoj pruzi. Radićemo kao institucija, da postignemo konačni dogovor kao dve nezavisne zemlje. Aspiracija Кosova je da bude deo NATO organizacije “, rekao je Tači nakon sastanka, prenosi Koha. 

Uvek je zadovoljstvo sresti se sa Ričardom Grenelom. Razgovarali smo o dijalogu između Kosova i Srbije i sledećim koracima na postizanju konačnog sporazuma za priznanje i članstvo u UN. Zahvalan sam za novu dinamiku koju je uneo u proces i njegovu posvećenost miru i prosperitetu u regionu, napisao je Tači na tviteru.

Tači je rekao da se nada da EU u potpunosti podržava dinamičan proces u pregovorima sa Srbijom.

Prethodno se Grenel sastao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je u Minhenu poručio, da je Srbija spremna formalno da pregovara onog dana kada Priština ukine takse.

U Minhenu se sutra ujutru očekuje potpisivanje sporazuma o uspostavljanju železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, koji će potpisati Marko Đurić koji se takođe nalazi tamo, najavio je Vučić.

U Minhenu sutra počinje trodnevna 56. „Minhenska bezbednosna konferencija 2020.“

Vučić u Minhenu: Onog dana kada se ukinu takse spremni smo da formalno pregovaramo

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.