Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio da je „mini Šengen“ srpska namera da formira četvrtu Jugoslaviju. On smatra i da je takva ideja opasnost. „Balkanski mini Šengen nije stvarnost, već više ideja“. On nije isključio mogućnost da prisustvuje narednom sastanku balkanskog „mini Šengena“, ali navodi da je malo verovatno da bi takva odluka bila doneta u njegovom kabinetu. „Moramo da razgovaramo o svemu u kosovskoj vladi. Moramo da sačekamo dokumentaciju ove ideje i ja ću razviti neke preliminarne kontakte pre nego što odem na četvrti sastanak“, rekao je on. Uveren je, međutim, da bi albanski „makro Šengen“ mogao da se implementira vrlo brzo.

Mada je ideja “mini Šengen” izmišljotina koja nema nikakvog utemeljenja u realnom životu i neće se desiti ova njegova alternativa je potpuna glupost i rekao bih idiotizam. Malo treba da se prizemlji. Preterao je.

Američki državni sekretar Majkl Pompeo poručio je premijeru Kosova, Aljbinu Kurtiju, da će ukidanje taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH biti važno za povratak strana za pregovarački sto.

Ovo mi nešto liči na Srbiju. Jedan glavni objavi tvit, a onda svi u horu ponavljaju to isto. Pa čak i ne svojim rečima već rečima “prvog” da bi dokazali lojalnost. Bljutavo. Baš se pitam kako ti ljudi (i žene) objasne porodici, prijateljima, na svadbi, na sahrani, da su… Da izvinete.

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, izjavio je danas da je najveći ustupak koji Srbija može da napravi prema Kosovu, kompromis.

Ne mislim. Siguran sam da to što je kao kompromis (jedini ustupak koji Srbija može da napravi prema Kosovu), ništa, prazno, prevara i besmisleno koje ovaj mali debeljko servira jer ne zna ništa pametnije da smisli. I pogotovu ne zna  šta će se svideti njegovom gazdi bez koga je nula.

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, poručio je da je „Republika Srpska krenula na put izlaska iz BiH, s kojeg nema povratka“. Milorad Dodik je novinarima u Istočnom Sarajevu rekao da taj izlazak Republike Srpske iz BiH „neće zaustaviti ni SAD ni bilo ko drugi, jer smatraju da je Dejtonski sporazum srušen, pre svega, intervencijom međunarodnog faktora“.

Da li neko normalan stvarno hoće da pođe ispred tog prevaranta. Patriotizam nema cenu ali je sa njim bez smisla. On nije to. On je prevarant, trgovac, hedonista i sve drugo ali ne pošten i dobar čovek.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.