Tači: Makron podržao sporazum, što pre realna korekcija granice, Preševska u granice Kosova

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Predsednik Kosova, Hašim Tači, izjavio je da je dobio podršku predsednika Francuske, Emanuela Makrona da Kosovo i Srbija treba da postignu obavezujući sporazum na međunarodnom nivou, sa realnom mogućnošću o korekciji granice između dve zemlje.

„Predsednik Makron snažno podržava dijalog Kosova i Srbije, mogućnost da se sporazum postigne što je pre moguće, idealno za kratko vreme i sa realnom mogućnošću za korekciju granica, što podrazumeva uključivanje Preševa, Medveđe i Bujanovca u granice Kosova, i što će otvoriti sigurnu evroatlantsku perspektivu za Kosovo, ali neće uzimati u obzir ograničenja na osnovu etničke pripadnosti, već će uvek održavati multietničnost na Kosovu i perspektive izgradnje građanske demokratije u zemlji. Dakle, predsednik Makron snažno podržava dijalog i podržava mogućnost korekcije granice,“ rekao je Tači za TVSH, prenosi Gazeta Express.

Tači je dodao da ga je francuski predsednik savetovao i predložio da što pre zaključi sporazum između Kosova i Srbije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.