Tači i Mustafa se ponovo sastaju sa Nikolićem i Vučićem u februaru

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa enegleskog)

Novo poglavlje dijaloga između Kosova i Srbije otvoreno je u utorak u Briselu. Očekuje se da se dijalog, pod pokroviteljstvom EU u Briselu, održava između najviših zvaničnika obe zemlje, odnosno predsednika i premijera.

Prvi sastanak Beograd-Priština na visokom nivou održan je u utorak u Briselu, uz posredovanje EU šefice spoljne politike, Federike Mogerini, dok će se sledeći sastanak održati u februaru.

Ovu vest je potvrdio kosovski premijer, Isa Mustafa, tokom intervjua sa RTK. Mustafa je rekao da očekuje da će sastanci sa Srbijom biti česti, a da se očekuje da se naredni sastanak održi u februaru.

Mustafa je priznao da je, nakon odvojenog sastanka sa Mogerini, zajednički sastanak sa srpskom delegacijom bio veoma težak.

On je rekao da ostaje da se vidi tokom budućih sastanaka da li je Srbija zainteresovana da zaista normalizuje odnose, kao što je to obećano tokom susreta sa Mogerini.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.