Svećlja preko Vučitrna i Mitrovice do Jarinja

Svećlja
FOTO: Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova

Vršilac dužnosti kosovskog ministra unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja (Xhelal Sveçla), boravio je juče u Vučitrnu i Južnoj Mitrovici gde se sastao sa predstavnicima ovih opština, dok je potom posetio i prelaz Jarinje.

Svećlja je svoju posetu započeo u VučItrnu, gde se sastao sa zamenikom gradonačelnika Besimom Muzaćijem (Muzaqi), koji ga je obavestio o situaciji u opštini povodom koronavirusa, a posebno o stanju u selu Smrekovnica, gde je utvrđeno da postoje inficirani.

Sastao se i sa generalnim direktorom Kosovske akademije za javnu bezbednost u Vučitrnu, Ismailjom Smakićijem (Ismail Smakiqi), koji ga je informisao o situaciji i životnim uslovima u kampusu akademije koja ima smeštajni kapacitet za 686 ljudi, dodaje se u saopštenju kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

U nastavku posete, Svećlja je boravio u kampu specijalnih jedinica Kosovske policije „Belvedere“ u Južnoj Mitrovici gde je „razgovarano o mogućnosti smeštaja osoba koje dolaze iz dijaspore a koji moraju u karantin“.

Sastao se i sa gradonačelnikom Južne Mirovice, Agimom Bahtirijem. Teme razgovora bile su „suočavanje sa Covid-19 i mogućnost preduzimanja dodatnih mera unutar ove opštine“.

Svećlja je posetu završio na prelazu Jarinje gde su, kako je saopšteno iz ovog ministarstva, „nadležni zvaničnici govorili o postupcima kontrole koja se sprovodi u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja i NIJZK-a“.

Posete su obavljene u sklopu mobilizacije kosovske vlade u borbi protiv pandemije koju je prouzrokovao Covid-19, dodaju iz ministarstva.

Svećlja je u ponedeljak boravio na Severu Kosova, a samo dan kasnije i predsednik PDK, Kadri Veselji.

Sinoć je premijer kosovske vlade u ostavci, Aljbin Kurti najavio posetu opštinama na Severu Kosova, više o tome čitajte u: Kurti planira posetu severnim opštinama: „Nijedan gradonačelnik srpskih opština nije odbio da razgovara sa mnom“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.