KP: Nepoštovanje mere protiv koronavirusa u Lešku, prodavnica otvorena nakon 17:00

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

U Lešku je u sredu zabeležen slučaj nepostupanja prema zdravstvenim propisima tokom epidemije, kada je policijska patrola zatekla otvorenu prodavnicu nakon 17 časova, od kada je na snazi policijski čas.

Tokom redovne policijske patrole u toku jučerašnjeg dana, oko 17:40, policija je u Lešku zatekla otvorenu prodavnicu prehrambene robe u vlasništvu Srbina P. Z. (1976), potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Radović navodi da je patrola u prodavnici zatekla radnicu koja je saopštila da joj je rečeno od strane vlasnika da ostane zbog isporuke robe.

Vlasnik prodavnice je naveo da je upoznat sa merom o zabrani kretanja nakon 17:00, a da zbog prirode posla nije u mogućnosti da ispoštuje naredbu, dodaje Radović.

Narednog dana kontaktiran je dežurni tužilac koji je naložio da se slučaj otvori. Pokrenut je redovni postupak.

Prema izveštaju Kosovske policije, u poslednja 24 sata na Kosovu je uhapšeno 76 osoba u 46 različitih slučajeva zbog nepoštavanja mera uvedenih u borbi protiv koronavirusa.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.