Svećla i Bahtiri u poseti Bošnjačkoj mahali

Svećla i Bahtiri
Foto: Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave

„Vršilac dužnosti kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave Dželjalj Svećla (Xhelal Sveçla), posetio je juče Bošnjačku mahalu u severnom delu Mitrovice u pratnji gradonačelnika Južne Mitrovice, Agima Bahtirija. Cilj posete je bio da se sagleda situacija u kojoj se nalaze stanovnici ovog naselja nakon što su opštine Severna Mitrovica i Zvečan stavljene u karantin“, saopštili su iz ovog ministarstva.

Tokom posete u saradnji sa kosovskim Crvenim krstom, podeljeno je preko 400 paketa hrane i higijenskih sredstava svakoj porodici kojoj je to potrebno a koje žive i u selima i naseljima  na Severu, za koje je opština Južna Mitrovica obezbedila 305 paketa, dok je ostale pakete obezbedio Crveni krst. 

Svećla je ovom prilikom zajedno sa Bahtirijem posetio i nekoliko sela u opštini Zvečan gde su meštanima takođe podeljeni paketi sa prehrambenim i higijenskim prozivodima.

Svećla i Bahtiri na kraju posete Severu apelovali su na sve građane da se pridržavaju mera koje su preduzeli kosovsko ministarstvo zdravlja i kosovski Nacionalni institut za javno zdravlje, da ostanu mirni u svojim domovima, kao i da institucije naporno rade kako bi građani dobili potrebnu pomoć i da u ničemu ne oskudevaju.

Podsetimo, odlukom Kriznih štabova opštine Kosovska Mitrovica i Zvečan, a kako je potom saopšteno, u koordinaciji sa Prištinom, su prošle nedelje, zbog povećanog broja slučajeva koronavirusa, stavljene u karantin.

Gradonačelnik Južne Mitrovice apelovao je juče na stanovnike pojedinih većinski albanskih naselje u Severnoj Mitrovici – Suvi Do, Gušavac, Vinarce, Vidimrići i Doktorsko naselja da ostanu mirni, poručivši im da je u pregovorima sa kosovskom vladom da se nad njima ne sprovode mere o zabrani kretanja koje se primenjuju u Severnoj Mitrovici.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.