Svećlja o hapšenju u Leposaviću: G. S. osumnjičen za napad na dvojicu Srba

FOTO: KoSSev

Nove akcije Kosovske policije na Severu Kosova pratilo je novo oglašavanje kosovskog ministra unutrašnjih poslova, Dželjalja Svećlje. Prokomentarisao je sinoćno hapšenje u Zubinom Potoku i današnje – u Leposaviću, te otkrivanje mašina za rudarenje kriptovaluta. 

„U okviru realizacije svojih strateških ciljeva, Kosovska policija nezaustavljivo nastavlja svoj angažman na celoj teritoriji Republike Kosovo“, poručio je večeras Svećlja u objavi na Fejsbuku.

On je prokomentarisao to što je Kosovska policija sinoć zaustavila tri vozila na teritoriji opštine Zubin Potok za koja se sumnja da su prevozila prokrijumčarenu robu.

Policija je uhapsila jednu osobu koja je potom puštena, dok su vozila sa robom prosleđena carinskom terminalu.

Prokomentarisao je i to što je Kosovska policija danas zaplenila 20 komada opreme za rudarenje kriptovaluta u kući u selu Velji Breg, takođe na teritoriji opštine Zubin Potok.

„Nakon što su sinoć uspešno rešile slučaj ilegalnog prelaska i šverca u severnom delu naše zemlje, policijske jedinice su danas na lokaciji u opštini Zubin Potok identifikovale i oduzele 20 uređaja za proizvodnju kriptovaluta“, naveo je Svećlja.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova se osvrnuo i na hapšenje Srbina, inače bivšeg pripadnika Kosovske policije u Leposaviću, za kojim se tragalo još od 2021. godine i to zbog navodne „zloupotrebe službenog položaja“ odnosno uzimanje mita.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova izneo je puno ime i prezime uhapšenog, navodeći ujedno da se sumnjiči za napad na dvojicu Srba.

„Policija je u koordinaciji sa pravosudnim organima i u sprovođenju njihovih naređenja danas u Leposaviću uhapsila bivšeg policijskog službenika – G. S. koji je optužen za zloupotrebu službenog položaja 2021. godine. Isti se sumnjiči da je fizički napao dvojicu Srba“, naveo je Svećlja.

Na kraju se osvrnuo i na uspostavljanje saradnje sa EUROPOL-om.

„Završavamo dan sa dobrim vestima – da se naša policija pridružila EUROPOL-ovoj kampanji ‘The Net That Works’, u okviru Međunarodnog dana policijske saradnje. Ova inicijativa, čiji je deo i Kosovska policija, ima za cilj da unapredi saradnju u cilju suočavanja sa bezbednosnim pretnjama, borbom protiv organizovanog kriminala, sajber kriminala i terorizma“, naveo je Svećlja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.