Svećlja nakon incidenta na Severu: Nećemo da tolerišemo bilo kakav oblik nasilja nad policijom

FOTO: KoSSev

Duboko sam zabrinut zbog incidenta u Leposaviću, oglasio se kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, uz poruku da „bilo kakav oblik nasilja nad policijom neće da se toleriše“.

Kancelarija za KiM izvestila je danas da su pripadnici Specijalne jedinice Kosovske policije pucali kod punkta na Bistričkom mostu na vozilo u kojem su se nalazila dvojica Srba.

Precizirali su da je tokom pucnjave u ovom mestu, povređen M. D, a da je njegov saputnik D.S. prošao bez povreda.

Mediji su u međuvremenu javili da je povređeni transportovan u bolnicu u Kraljevu, te da nije životno ugrožen.

I dok iz ove institucije tvrde da je na dvojicu momaka pucano, jer oni nisu „želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i razloga Rosu policija maltretira“, iz policije u odgovoru za KoSSev naveli su da su službenici pucali zato što su se „osećali ugroženo“.

Preciziraju da su njihovi službenici otvorili paljbu, zbog toga što je vozač putničkog vozila, navodno, udario u policijsko i odbio da se zaustavi.

U međuvremenu se oglasio kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, potvrdivši navode Kosovske policije, uz naznaku da je „duboko zabrinut“.

„Dve osobe u vozilu pokušale su da izbegnu policijski punkt. Namerno su udarile u automobil Kosovske policije i doveli u opasnost živote policajaca. Službenici Kosovske policije su bili primorani da pucaju u pravcu vozila kako bi neutralisali situaciju“, naveo je Svećlja.

Naznačio je da je istraga u toku, ali i da je Policijski inspektorat Kosova aktivno uključen.

Svećlja poručuje i da je zaštita građana i organa za sprovođenje zakona glavni prioritet ministarstva kojim upravlja.

„Želim da budem jasan: bilo kakav oblik nasilja nad našom policijom neće biti tolerisan“, naznačio je Svećlja.

Pročitajte još:

 

Bistrički most: Policija pucala nakon što je autom udareno u njihov auto; Petković: Mladići nisu želeli da ih iko maltretiraPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.