Svečlja na Jarinju i Brnjaku: „Posvećeni u čuvanju granica Republike Kosovo“

„Danas sam posetio granične prelaze Jarinje i Brnjak da izbliza vidim rad graničnih policajaca. Posetio sam i nove policijske stanice koje nadgledaju zelenu graničnu liniju“, upravo je saopštio kosovski ministar unutrašnjih poslova Đeljalj Svečlja (Xhelal Sveçla).

Kaže da je sa zvaničnicima i svim prisutnim policijskim službenicima, razgovarao o „napretku rada, poteškoćama i potrebama koje imaju“.

Nije naveo i detalje istih.

Tvrdi i da se ovo ministarstvo obavezalo da će uz zalaganje „svih relevantnih faktora poteškoće biti prevaziđene i potrebe zadovoljene“.

„Koristim ovu priliku da se još jednom zahvalim policijskim službenicima na njihovom neumornom radu, budnosti i posvećenosti u čuvanju granica Republike Kosovo“, naveo je Svečlja uz fotografije sa službenicima sa ovih prelaza.

FOTO: Fejsbuk profil Xhelal Sveçla

Pripadnici Kosovske policije i carine sproveli su krajem februara akciju zatvaranja alternativnih puteva sa teritorije Kosova ka Makedoniji i Srbiji koje su označili kao švercerske. Potom su upravo na Brnjaku postavili baze pogranične policije.

FOTO: Fejsbuk stranica Xhelal Sveçla

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.