Svečlja: Izgradili smo tri policijske baze na Severu, još jedna u izgradnji, nova i pogranična jedinica za brzo delovanje na Severu

svećlja polaganje venca zupče
FOTO: Xhelal Sveçla/Fejsbuk

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja potvrdio je da kosovska policija već ima tri nove policijske stanice na Severu i da je još jedna u izgradnji. Na T7, a prenosi Gazeta Express, kazao je da je vlada u Prištini odlučna da se uspostavi „red i zakon“ na Severu.

Potvrdio je sinoć da kada su pre oko dve nedelje imali probnu vožnju jezerom, sa druge strane su ih „napali kriminalci sa druge strane jezera“.

„Zato smo doveli potrebna pojačanja kako bismo izbegli ovakve slučajeve“, rekao je Svečla.

Tvrdi da je sada kosovska policija bolje pripremljena za patroliranje u ovom delu. „Policija je već bolje pripremljena. Imamo skroman broj čamaca, dovoljan da proverimo za početak“, rekao je on.

„Sada imamo drugačiju situaciju. Tamo imamo stacioniranu kosovsku policiju 24 sata, izgradili smo četiri baze pogranične policije za brze intervencije, izgradili smo tri stanice pogranične policije u zelenoj zoni, proširili smo doseg signala za mreže 044 i 049“, rekao je Svečlja sinoć u emisiji.

„Nastavićemo na ovaj način, kako bismo omogućili Kosovskoj policiji, da ne samo bezbedno, već i sa neophodnim komforom da deluje na toj teritoriji da garantuje red i mir i na tom delu“, nastavio je on.

To nije sve. Na Severu postoji i nova jedinica za brze pogranične intervencije, i to nedavno osnovana.

„Imamo i novu jedinicu, uskoro jedinicu za granicu, ali koja je izuzetno pripremljena. To je jedinica koja je bila u sastavu drugih jedinica“, pojasnio je tokom emisije.

„Posvećenost zakonu i redu“ na Severu ima podršku saveznika, tvrdi Svećlja.

„Odlučni smo da će se tamo vratiti red i zakon. To je deo Republike Kosovo, to je naša zemlja i koja jedinica je potrebna da bude tamo, biće tu. Da, imamo i podršku naših saveznika, koji svojim prisustvom tamo garantuju bezbednost“, izjavio je Svečlja.

Zbog patroliranja Gazivodama, Vučić upozorio PR i „one što dolaze sutra u Beograd“: Što ste se igrali, igrai ste se!

Petković: Patrole su „nelegalne“ i suprotne Briselskom sporazumu

KP započela patroliranje GazivodamaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.