Zbog patroliranja Gazivodama, Vučić upozorio PR i „one što dolaze sutra u Beograd“: Što ste se igrali, igrali ste se!

Albanci pokušavaju da ispod žita, uz podršku najvećih evropskih sila, Kvinte u celini, tiho zauzmu i okupiraju Sever Kosova i Metohije – Aleksandar Vučić ponovo o okupaciji Severa i to usred svečanog otvaranja fabrike u Požarevcu.

Predsednik Vučić je u Požarevcu otvorio treću fabriku „Motherson Group“, ali je pre nego je progovorio o ekonomskom napretku Srbije komentarisao nove vesti sa Gazivoda na kojima je upravo boravio na današnji dan pre četiri godine.

„Naime, danas je i njihov takozvani ministar unutrašnjih poslova saopštio da u potpunosti kontrolišu jezero Gazivode“, informisao je srpski predsednik okupljene ispred fabrike u Požarevcu o tome da je Kosovska policija od danas započela sa redovnim patroliranjem jezera na krajnjem Severu Kosova.

„Što bi značilo novo kršenje briselskog sporazuma jer po briselskom sporazumu policija na Severu mora da pripada direktoratu Sever, odnosno Srbi tu moraju da budu“, kazao je Vučić, nastavljajući da jadikuje:

„Ali baš njih briga za sve to, može im se. Iako zamolite ljude u Briselu, utičite na te ljude da više ne preduzimaju ništa protiv srpskog naroda, oni vam kažu, da sve je u redu, pošto su jedan mali problem rešili, a posle toga se nastavlja po starom ili bude sve gore“.

Albanci predvođeni Kutijem bukvalno divljaju na Kosovu i Metohiji i uz podršku onih koji su im tu nezavisnost predali na tacni

Pred sutrašnju posetu posebnih savetnika Šolca i Makrona za dijalog Beograda i Prištine, sa Miroslavom Lajčakom, Vućić je upozorio da je dosta „igre“.

„Pošto više neću da ih molim ni jedne ni druge, sada upozoravam i jedne i druge da to više ne rade. Upozoravam ih sada da to više ne rade, pošto srpski narod ni nasilje, ni nepoštovanje međunarodnog javnog prava, ni međunarodnih javnih normi neće više da toleriše i to je moje upozorenje onima koji dolaze sutra u Beograd, i svima drugima.
Što ste se igrali, igrali ste se. Ako možete da poštujete norme koje ste sami doneli možete, ne možete, ima ko će“.

Aleksandar Vučić se na današnji dan pre četiri godine građanima Srbije obratio sa Gazivoda, potom iz Zvečana. Tada je doneo poruke ohrabrenja Srbima a u vezi upravo sa ekonomskim rastom države kojom rukovodi, obećavajući milione evra ulaganja u većinski srpske sredine, ali i sa porukama poput:

„Kako smo od 24 posto Srba došli do 6% Srba na Kosovu i Metohiji?! Koliko smo kuća prodali?! Koliko smo stanova prodali?! A teško nam je da to govorimo, a Vučić kriv zbog svega toga?! Pa neće biti. Ni za ’61, ’71, ni za ’81, ni za ’91. Kada je Milošević došao na Gazimestan, 17% Srba smo imali u pokrajini. Neke nade je bilo, a onda smo ostali bez Knina, Srba u Sarajevu. Od 150.000 ostalo je hiljadu. U Prištini – 40.000, kao što dobro znate, jer ste mnogi iz Prištine… Koliko nas je ostalo?! Nema vas deset, je l’ tako Pope (tadašnji gradonačelnik Gračanice Srđan Popović)?! Deset, ne računajući Gračanicu, a ne deset hiljada, nego desetoro. A onda su Srbi došli iz Knina. Ne mislim ja da je Milošević imao lošu nameru i da je za sve kriv, ni slučajno – teške okolnosti, užasne okolnosti. Na to moraš da računaš, ne da se dodvoravamo narodu, moraš dobro da brojiš i dobro da računaš kakvo je stanje u svetu.“

Na Kosovo od tada više nije dolazio.

O današnjim događajima i reakcijama podsetite se u:

Petković: Patrole su „nelegalne“ i suprotne Briselskom sporazumu

KP započela patroliranje Gazivodama; Vučić sa istog mesta pre četiri godine: Jezero od presudnog značaja za Srbe, važan i Albancima

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.