Svećlja ponovo posetio Sever, drugi put od donošenja odluke o izlasku iz institucija

Svećlja Jarinje
FOTO: Dželjalj Svećlja/Fejsbuk

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, boravio je danas na Severu Kosova, drugi put za manje od nedelju dana.

U objavi na Fejsbuku potvrdio je da je posetio prelaz Jarinje, stanicu pogranične policije, ali i policijsku stanicu u Košutovu.

Tamo se susreo sa policajcima, kao i sa službenicima kosovske carine.

Kosovska carina potvrdila je danas da je poslala dodatno osoblje na Jarinje i Brnjak nakon što su carinici sa Severa Kosova pre dva dana podneli ostavke.

„Rešenost svih zvaničnika da garantuju vladavinu prava u svakom kutku Republike i da služe i štite naše građane bez razlike, garancija su za očuvanje mira i bezbednosti“, poručio je Svećlja u objavi na Fejsbuku.

Ovo je druga posete Dželjalja Svećlje Severu Kosova od donošenja odluke kosovskih Srba da izađu iz kosovskih institucija, uključujući i Kosovsku policiju.

Prethodno je u nedelju posetio Brnjak, odnosno dve novoizgrađene baze specijalne policije Kosova u opštini Zubin Potok, u vreme kada se u Kosovskoj Mitrovici održavao miting na kojem su se vijorile srpske zastave, a okupilo se više hiljada ljudi.

Uoči današnje posete Jarinju, Svećlja je u intervjuu za T7 kazao da barem 50 odsto od ukupnog broja onih koji su dali ostavke, nije „služilo Kosovu“, već Srbiji.

Kazao je i da Kosovskoj policiji neće nedostajati policajci poput bivšeg komandira, Nenada Đurića, ali i bivšeg šefa operative, Aleksandra Filipovića, uz naznaku da su oni služili Srpskoj listi i Vučiću.

Svećlja je ujedno najavio i da će „u pravom trenutku“ biti raspisan konkurs za prijem novih policajaca.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.