Svečani prijem za zdravstvene radnike u kovid bolnicama, odlikovanja za neke od njih – 28. juna

Aleksandar Vučić
Foto: Fejsbuk, Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, na svečanom prijemu zdravstvenih radnika koji su bili angažovani u kovid bolnicama u Palati Srbije, istakao da su oni „heroji našeg doba“ i da će za Vidovdan, 28. juna, odlikovati neke od njih, prenosi Insajder.

Mi smo svoje roditelje i decu dali vama u ruke i više verovali vama nego sebi, više računali na vas i vaše znanje nego na sve ono što smo mi mogli da uradimo“, rekao je predsednik.

On je citirao britanskog premijera Vinstona Čerčila rekavši da „nikada toliko mnogo nas nije dugovalo toliku zahvanost malom broju vas“.

„Znam koliko ste se borili, trudio sam se da uvek bar nekog obiđem ili posetim u bolnicama, pozovem telefonom. Da pokažem koliko nam je stalo da naše starije, ali i sve druge ljude sačuvamo u životu. Gledao sam trud naših eksperata, koji su neretko bili predmet negativne kampanje“, naveo je Vučić.

Kako je istakao, u prethodnom periodu mnogo toga je promenjeno u zdravstvu.

„Da li smo dovoljno, plašim se da nismo. Moraćemo da uložimo još više novca. Povećanje plata je tek početak, pre kraja ove godine uradićemo još više da budete zadovoljniji i ne maštate o odlasku u druge zemlje“, rekao je on.

Zdravstvenim radnicima je poručio da se „ne osvrću za onim što im drugi dobacuju“ i da će, „da ne bude da je politički“, 28. juna odlikovati jedan deo njih.

Stevanović: Znali smo da će infektološka služba podneti prvi i glavni udar

Direktor infektivne klinike Goran Stevanović rekao je da je bilo teško kada je trebalo da se pređe na novi sistem rada, da se prilagodi borbi protiv virusa koji je pokrenuo ceo svet i napravio ovaj haos u kome se još uvek nalazimo.

„Znali smo da infektološka služba mora da bude ona koja će podneti prvi i glavni udar, ali da mora da pomogne svim drugima da se prilagode i da pomognemo zdravstvenom sistemu da se prilagodi na ovako veliku opasnost“, istakao je on.

Kako je dodao, misli da govori u ime svih kada kaže da infektološka služba nikada kao sada nije imala podršku sistema.

„Sve ono što je trebalo da se uradi, sve ono što je trebalo da se dobavi je dobavljano i rađeno i to u pravo vreme i kada je trebalo“, rekao je Stevanović.

Ističući da je urađen jedan veliki posao, on je rekao da iako misli da je suviše rano za procene, možemo da očekujemo kraj, ali da još uvek moramo da budemo oprezni.

Insajder

Pročitajte još:

Vučić: Nisam dobio ponudu o razmeni sela sa Severa za opštine na jugu Srbije

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.