Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne zna šta bi mogle biti ponude za rešenje pitanja Kosova i Metohije, dodajući da nazire šta bi moglo da bude, i da će, ako to bude tako, njegov odgovor biti „ne“.

Ne zna šta bi mogle da budu ponude rešenja za KiM a nazire. I njegov odgovor je odlučno “ne”. Pitajte ga ujutru i reći će vam da nikada ništa nije nazirao a i kako bi mogao reći “ne” ponudama za koje ne zna šta bi mogle biti.

Za ulazak u Srbiju od danas, 22. maja, ni državljanima Srbije ni drugih država više nije potrebno da imaju negativan test na korona virus niti posebnu dozvolu, odlučila je Vlada Srbije. Vlada je na jučerašnjoj sednici odlučila i da više ne postoji ni mera upućivanja u samoizolaciju pri dolasku u Srbiju.

Situacija mora ubrzano da se relaksira kako bi se dočarali potpuno povoljni uslovi za sve izborne procedure i same izbore. Jasno kao dan. Sve je igra bez granica. I ranije tenzije bez razloga uz paniku, pretnje i plašenje naroda pa sve do potpunog opuštanja, odjednom bez razmišljanja u trenutku koji odgovara za sasvim drugu nameru. Oni znaju da svi to znaju ali se ne libe da to i urade jer su drčni u svom iživljavanju.

Izveštaj EP o napretku zemalja kandidata koji utiče i na otvaranje pregovaračkih poglavlja odložen je za jesen, a ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da će biti pripremljen nezvaničan izveštaj koji će dati mogućnost članicama EU da analiziraju urađeno u Srbiji, te da očekuje da ipak krajem juna neko od poglavlja za koje smo spremni bude otvoreno.

Ministarka, za taj resor, ne da priči o našem ulasku u EU da umre iako je jasno da ni 2030-ta nije izvesna a upitna je i bilo koja godina posle nje za pristupanje. To vam je nešto kao naši krizni štabovi. Ako nestane korona virusa oni se sekiraju šta će biti sa njima. Nema gostovanja, po celi dan, u svim medijima, nema uvažavanja i materijalnih i nematerijalnih naknada, nema privilegija, nema popularnosti… A tako je prijatno. Prosto mi se čini kao da bi voleli da se bar malo navrati, bar na jesen.



Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta



 

Comments

comments



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.