Švajcarska ne prihvata novac od Albanaca za orlove

Džaka i Šaćiri pokazuju orla u utakmici protiv Srbije na svetskom prvenstvu u Rusiji

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; sinoćno izdanje)

Švajcarska nije prihvatila sredstva koja su prikupili Albanci kako bi platili kazne švajcarskim predstavnicima koji su rukama napravili orla nakon golova datim Srbiji na svetskom prvenstvu.

Riljind Reka, jedan od inicijatora za prikupljanje novca za plaćanje kazne od 25.000 franaka Granitu Đaki i Đerdanu Šaćiriju, kao i Stefanu Lihteštajneru, saopštio je preko Fejsbuka da je švajcarska Federacija preporučila da se prikupljeni novac dostavi u humanitarne svrhe.

Osiguran je sav novac da se plati FIFA-i za kaznu Đaki, Šaćiriju i Lihteštajneru.

„Federacija ne želi da se novac uruči igračima, već da se donira u dobrotvorne svrhe (po vašem izboru),“ bio je odgovor švajcarske federacije Reki.

Na slikama koje je objavio, Reka je otkrio da misli da se prikupljeni novac uloži u kupovinu fudbalskih rekvizita za osnovne škole u ​​ruralnim sredinama na Kosovu. Za to je dobio podršku Švajcaraca koji su obećali da će informaciju o ovoj akciji podeliti preko Fejsbuka čim se bude realizovala.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.