Suspendovana odluka kosovske vlade o smanjenju plata u pravosuđu; Kurti: Veoma su efikasni za svoje interese

Kosovska vlada
FOTO: KoSSev

Izvor: Koha (Deo teksta je preveden sa albanskog)

Osnovni sud u Prištini suspendovao je odluku kosovske vlade o smanjenju plata sudijama i tužiocima.

Koha je objavila i fotografiju rešenja u kome se navodi da se izvršenje odluke kosovske vlade od 23. novembra odlaže do konačne odluke Suda, a nakon zahteva koji je podnelo Udruženje tužilaca Kosova.

Protiv ovog rešenja može se podneti žalba u roku od 15 dana, ali žalba ne zaustavlja proces izvršenja ove odluke.

Kosovska vlada je 23. novembra donela odluku o smanjenju plata sudijama i tužiocima.

Oduzeta vrednost od plata sudijama i tužiocima iznosi 800 evra, nakon što je kosovska vlada prošle nedelje odlučila da vrati plate u pravosudnom sistemu na isti nivo kao pre odluke vlade Ramuša Haradinaja, koja se 2017. godine skoro udvostručila.

KoSSev: Kurti: Veoma su efikasni za svoje interese

Odluku Osnovnog suda u međuvremenu je prokomentarisao kosovski premijer, Aljbin Kurti.

Kaže da je pravosuđe, kada je reč o sopstvenim platama, veoma efikasno za razliku od mnogih slučajeva koji čekaju na rešavanje.

„Ne možemo da se bavimo odlukama koje donosi pravosuđe… ali je šteta što se pokazuje brzina i efikasnost kada oni imaju svoj interes, uski interes“, naglasio je Kurti posle posete Hendikosu, prenosi RTK.

Pročitajte još:

Odluka o platama u pravosuđu naišla na kritike: SSK i TSK prekidaju komunikaciju sa vladom i traže ukidanje, opozicija kritikujePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.