Suroi tvrdi Vučić „ima rok od Zapada još ovu nedelju da reši pitanje vlasništva nad NIS-om“ (KOHA)

Foto: KTV, caption

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog osim naslova koji je adaptiran)

Publicista Veton Suroi (Surroi) rekao je da je Srbija kupila ruski veto u Savetu bezbednosti protiv nezavisnosti Kosova, preko naftne industrije koja ga je za male pare prodala ovoj zemlji.

On je u intervjuu na KTV Desk rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima rok od strane Zapada samo još ove nedelje da odluči kako da reši vlasništvo nad ovom industrijom, koja je trenutno u rukama Rusa.

„Posle proglašenja nezavisnosti Kosova, Srbija je za malo novca prodala svoju naftnu industriju Rusiji, u zamenu za ruski veto u Savetu bezbednosti na nezavisnost Kosova. Čak je kupio i veto u Savetu bezbednosti, i taj veto zadržava, preko srpske naftne industrije. Da podsetim: Naftna industrija Srbije nasledila je od bivše Jugoslavije pravo da istražuje naftu u dve zemlje, Angoli, Africi, a ove dve bušotine su dovoljne da drže naftu ne samo Srbije, već i celog regiona i prodala ih je Rusiji za malo novca“, rekao je Suroi.

Ceo intervju emituje se večeras od 20.10 na KTV i TV Arta, a u njemu Suroi govori o nerešenom sukobu sa Srbijom, regionalnim pitanjima, evropskim integracijama i težini prijave Kosova u Savet Evrope.

Povezan i aktuelan tekst: Harčenko: Sankcije neprijateljski korak, imam čvrstu i obrazloženu nadu da ih Beograd neće uvestiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.