Sukob između policajaca na sjeveru Mitrovice

Izvor: Info – ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

 
Sukob između dva pripadnika Policije Kosova na sjeveru Mitrovice, dogodio se u utorak oko podneva u policijskoj stanici izjavili su izvori lista "Kosovapress".
 
Prema tim izvorima, Uglješa Jaredić, bivši pripadnik srpskog MUP-a, sada komandant Jedinice za brza reagovanja za region sjever u Policiji Kosova je fizički napao policajca u svojon jedinici, Miodraga Janićijevića.
 
"Već nekoliko mjeseci postoje tenzije između policajaca na sjeveru Kosova, koji pripadaju prethodnim generacijama koje su uključene Policiju Kosova i bivših pripadnika MUP-a koji su nedavno uključeni u Policiju Kosova. Bivši policajci MUP-a se smatraju superiornije u odnosu na druge policajce. Njihovo ponašanje je arogantno i u mnogim slučajevima ne provode naredbe. Kao posljedica ovoga, danas se desio incident kada je Uglješa ušao u kancelariju u kojoj dežuraju policajci i prekinuo je kabl od televizora, uništivši ga. U tom trenutku je protiv takvog djelovanja ustao policajac Janićijević i došlo je do sukoba između njih", rekli su izvori.
 
Izvori su dalje dodali da je sam policajac Janićijević odmah napisao izvještaj putem kojeg je hitno zatražio transfer u Prištini ili negdje drugdje, zbog nemogućnosti obavljanja dužnosti na sjeveru.
 
"Janićijević nije jedini, slični problemi sa bivšim pripadnicima MUP-a koji su sada u okviru Policije Kosova imaju i neki drugi policajci, ali se ne usuđuju da govore", naglasili su izvori.
 
Kosovapress je pokušao da kontaktira odgovorne u policiji na sjeveru u vezi ovog incidenta, ali bez uspjeha.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.