Ramuš Haradinaj kandidat ujedinjene opozicije za novog premijera Kosova

Nakon sastanka predsednika Alijanse za budućnost Kosova, Ramuša Haradinaja, predsednika Demokratskog saveza Kosova, Ise Mustafe i predsednika Inicijative za Kosovo, Fatmira Ljimaja, odlučeno je da će kandidat kosovske opozicije za novog premijera Kosova biti Ramuš Haradinaj.
 
Prema istom dogovoru, za predsednika Skupštine Kosova biće predložen Isa Mustafa, a za zamenik premijera, Fatmir Ljimaj.  
 
Povodom postignutog dogovora, Koha je prenela pisani komentar Ramuša Haradinaja, u kojem se navodi da će se nova vlada fokusirati na ekonomski razvoj, otvaranje novih radnih mesta, i beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. 
 
U pisanom saopštenju, Haradinaj takođe navodi da će nova vlada energično raditi i na članstvu Kosova u NATO i EU, te da će sve druge političke i institucionalne odgovornosti biti podeljene proporcionalno i prema političkoj vlasti u Skupštini.
Pisani komentar Ramuša Haradinaja na albanskom jeziku, a povodom postignutog dogovora ABK-a, DSK-a i Inicijative za Kosovo

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.