Stotinu dece sa Kosova i Metohije i Republike Srpske putuje u Grčku

FOTO: KoSSev

Sto mališana, od kojih trideset iz Republike Srpske, a sedamdeset sa KiM-a, sutra putuje u Grčku. Tokom 14 dana letovanja, u sklopu projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske“  mališani će boraviti u odmaralištu blizu Atine. 

Trideset mališana iz Han Pijeska sutra će se uputiti ka Beogradu odakle će zajedno sa decom sa Kosova i Metohije u 17 časova poći za Grčku gde će ostati 14 dana, do 25. avgusta.

Iz ovog odbora poručuju da su na poziv Kancelarije za KiM, predložili rukovodstvu opštine Han Pijesak da se mališanima sa KiM pridruže deca iz porodica koje su ove i prošle godine ugostili decu sa Kosova i Metohije u projektu „Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

Ovo je još jedan dokaz koliko je velika povezanost Republike Srpske i Kosova i Metohije navode iz ovog Odbora.

Ovo putovanje se odvija u saradnji Kancelarije za KiM i Odbora za pomoć KiM-u iz Republike Srpske a na poziv donatora i sponzora iz Grčke.

Opština Han Pijesak jedna je od prvih iz Republike Srpske koja je donirala novac za izgradnju dnevnog centra „Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici za decu sa posebnim potrebama.

U ovoj opštini je nedavno rekonstruisana dvorana koja je ponela naziv „Dvorana Kosovo i Metohija“.

Vidi još:

Dvorana u Republici Srpskoj nosiće naziv „Kosovo i Metohija“

Doboj donirao 5.000 KM za izgradnju dnevnog centra „Podrži me“

Za izgradnju dnevnog centra „Podrži me“ opština Šamac donirala novacPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.