Dvorana u Republici Srpskoj nosiće naziv „Kosovo i Metohija“

Dvorana Kosovo i Metohija Republika Srpska
FOTO: Odbor za pomoć Srbima na KiM

Na predlog predsednika Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, Milorada Arlova, sutra će u opštini Han Pijesak, svečano biti otvorena dvorana za kulturne sadržaje koja će nositi naziv „Kosovo i Metohija“. 

Ovo je prvi javni objekat u Republici Srpskoj koji će nositi ovakav naziv, a gest načelnika, skupštine i rukovodstva opštine pokazuje koliko je Republika Srpska uz narod na KiM, navode u saopštenju Odbora na čijem je čelu Arlov.

Otvaranje dvorane je zakazano za 8. avgust, uoči Sv. Pantelije kao deo slavskih svečanosti opštine Han Pijesak. Otvaranju će prisustvovati najviši zvaničnici Republike Srpske, predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov, a poziv je dobio i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić.

Opština Han Pijesak se pre dve godine uključila u projekat Odbora „Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ i već dve godine su domaćini deci iz sela Banje, Suvog Grla i Osojana iz Metohije.

Pored toga, Han Pijesak je među prvim lokalnim zajednicama Republike Srpske koji je sa 5.500 KM podržao izgradnju Dnevnog centra „Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.