Za izgradnju dnevnog centra „Podrži me“ opština Šamac donirala novac

Foto: Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji

Vest je ažurirana

Za izgradnju Dnevnog centra „Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici, opština Šamac iz Republike Srpske izdvojila je 2000 evra (4000 KM). Ovo je ujedno i četrnaesta lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je donirala sredstva za izgradnju pomenutog centra, saopšteno je iz Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Dnevni centar za Udruženje roditelja“Podrži me“ je inače, prvi ovakvog tipa koji je namenjen za boravak više od 130 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

Udruženje roditelja „Podrži me“ postoji već dve godine i prvo je udruženje koje okuplja roditelje dece sa smetnjama u razvoju na prostoru Kosova i Metohije.

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske od decembra prošle godine uspešno realizuje humanitarnu akciju u kojoj je do sada sakupljeno 60 000 evra.

Za kupovinu zemljišta za izgradnju utrošeno je 35 000 evra, dok  izdvojeno 25 000 evra za početak izgradnje koja će započeti svečanim polaganjem kamena temeljca 26.juna uoči Vidovdana ove godine.Projekat je ukupne vrednosti oko 245 000 evra ili 490 000 KM.

Za ovaj humani projekat, MTS d.o.o i njen rukovodilac Zoran Milojević jutros su uplatili iznos od 5 hiljada evra.

Međutim, danas je i od grada Doboja stigla donacija od 2500 evra (5000 KM) kao i od Prosvjetnog Srpskog i kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Brčkog još 2000 evra (4000 KM).

Iz ovog Odbora poručuju da su zahvalni lokalnim zajednicama, preduzećima, humanim ljudima, osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj, i svima onima koji su pomogli ovu humanitarnu akciju, koja za cilj ima izgradnju Dnevnog centra „Podrži me“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.