Stojković obišla porodice u K.Pomoravlju: Počela isplata onima čiji su pomoćni objekti oštećeni u poplavama

Foto: Kancelarija za KiM

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković, obišla je danas više porodica u Kosovskom Pomoravlju i sa njima razgovarala o problemima, ali i najavila pomoć Srbije i Kancelarije za KiM.

Stojković je u pratnji predsednice Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica, Tanje Aksić, prvo obišla dva domaćinstva u Ranilugu, koja su tokom ovogodišnjih poplava pretrpela štetu na pomoćnim objektima, a sada i dobila pomoć za saniranje iste.

Ona je navela da je Kancelarija za KiM, na osnovu komisijskih izveštaja, opredelila po 50.000 dinara za 461 domaćinstvo na Kosovu koje je usled vanredne situacije i poplava pretrpelo štetu na pomoćnim objektima.

„Prošle nedelje počeli smo sa sukcesivnom isplatom jednokratne pomoći za pomoćne ekonomske objekte koji su oštećeni u ovogodišnjim poplavama. U prvoj etapi pomoći, država je pomogla sa po 1.000 evra porodice koje su pretrpele štetu na objektima u kojima se stanuje. Međutim, kako ima domaćinstva kojima su i pomoćni objekti oštećeni, kao što su šupe, štale, podrumi…, nismo hteli njih da zanemarimo i da im ne pomognemo, pa smo napravili program i njih smo obuhvatili novom jednokratnom pomoći od po 50.000 dinara“, kazala je Stojković.

Tokom drugog dana posete, ona je obišla i višečlanu porodicu Ristić u Kosovskoj Kamenici, kojoj je, kako se navodi, Kancelarija uručila jednokratnu pomoć.

„Ovim država Srbija i Kancelarija za KiM jasno poručuje da smo tu uz naš narod i pored redovne pomoći i podsticaja koje pružamo, tu smo i kada je teško i kada su vanredne situacije, tu smo da ih u svakom smislu podržimo i budemo uz njih“, istakla je Stojković.

Nakon posete Ranilugu, Stojković je u selu Glogovce posetila šestočlano domaćinstvo porodice Denić, kojoj je sredstvima Kancelarije izgrađena kuća, kao i petočlanu porodicu Kostić iz sela Tomance koja je takođe preko ove institucije dobila novi krov nad glavom.

Stojkovićeva je potom obišla i selo Donje Korminjane, gde se upoznala sa problemima porodica Popović i Antić, kojima će, sredstvima Kancelarije biti izgrađeni novi domovi, navode iz ove Kancelarije.

„Stambeno zbrinjavanje našeg naroda u pokrajini jedan od prioriteta Kancelarije za KiM, jer se na taj način stvaraju uslovi za ostanak i opstanak na prostoru Kosova i Metohije“, poručila je.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.