Srpski opstanak u performansu „Za Igora“, prikupljen prilog otići će u humanitarne svrhe; Simić: Ne komentarišem gluposti

Vest je ažurirana

Nakon protesta grupe građana i političkih aktivista proteklog vikenda, na kojem se javno progovorilo o navodnim funkcijama i primanjima potpredsednika Srpske liste, Igora Simića, a potom i njegovog objašnjenja preko društvenih mreža u kojem negira optužbe uz dokumenta koja je priložio – još jedan politički aktivista u Kosovskoj Mitrovici sada je reagovao, ali na Simićeva objašnjenja. 

Lider GI Srpski opstanak, Aleksandar Arsenijević, organizovao je danas simboličnu civilnu akciju u samom centru grada – postavivši kutiju na kojoj je pisalo „Humanitarna akcija za Igora“.

„Danas smo organizovali humanitarnu akciju za gospodina Igora Simića posle njegovog vapaja i izjave na Fejsbuku koju su preneli određeni mediji, a to je da čovek više ne radi ni u kosovskim institucijama, da ima samo dve plate“, poručio je Arsenijević.

Dodaje da je i Igor sam znao da one potvrde koje je izvadio – nisu merodavne.

„Jer radi na privremeno-povremenim poslovima, a kao takav rekao je u svojoj izjavi da Srpska lista i on hrane ovaj narod (…) Ovaj narod je uvek tu da izrazi svoju humanost prema svakom svom građaninu i samim tim ovaj dobrovoljni prilog, ljudi prilažu, kako bi pomogli njemu i ostalima koji misle kao on, čelnicima Srpske liste da prežive ovaj, za njih, težak finansijski period“. 

Poručio je da građani sami prilaze, razgovaraju i uz šaljive komentare ostavljaju novac.

„Tako da ćemo ako gospodin Igor Simić ne bude prihvatio ovu donaciju, preusmeriti novac u humanitarne svrhe“, kazao je Arsenijević na početku performansa.

Tako će u humanitarne svrhe otići 9,070 i 100 lira, što je novac koji je danas prikupljen.

„Ostale rekvizite koje su građani donosili, poslaćemo poštom na kućnu adresu gospodina Igora Simića“, naveo je Arsenijević.

Inače, na osnovu fotografija i objava na društvenim mrežama, učešće u performansu uzeli su i pojedini govornici prethodnog protesta, kao i politički aktivista Marko Jakšić koji je sa druge strane, govorio na prethodnom skupu na barikadama u organizaciji Srpske liste.

Sa druge strane, na molbu da prokomentariše ovaj postupak, Igor Simić je odgovorio da ne može da odgovara na gluposti i neistine, zahvalivši se na pitanju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.