Srpska vlada i zvanično pozvala na kosovske parlamentarne izbore

Srpska vlada pozvala je danas građane Kosova i Metohije da glasaju na kosovskim parlamentarnim izborima.

Iako je poziv upućen svim građanima Kosova i Metohije, on se na terenu tumači kao poziv Srbima sa Severa da glasaju. Ranije jutros, u TONSKOJ ANKETI snimljenoj na ulicama Kosovske Mitrovice, većina ispitanih građana rekla je za naš portal da "neće izaći", te da ih "izbori ne zanimaju." Oni građani koji su rekli da će glasati, nisu znali ko su srpski kandidati prijavljeni za ove izbore.

Saopštenje Vlade Republike Srbije u kojem je upućen poziv građanima KiM-a da izađu na izbore – prenosimo u celosti, a u nastavku poslušajte jutrošnju anketu građana sa ulica Severne Kosovske Mitrovice:

"Vlada Republike Srbije uputila je danas poziv svim građanima Kosova i Metohije da u nedelju, 8. juna, izađu na parlamentarne izbore za privremene institucije samouprave u pokrajini.
 
Vlada je na današnjoj sednici ocenila da je neophodno osvojiti što je moguće više pokrajinskih poslaničkih mandata i staviti ih u funkciju opstanka Srba, stvaranja Zajednice srpskih opština, kao i preduzimanja utvrđenih mera državne politike sa ciljem otežavanja dalje promocije i sprovođenja politike jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. 
 
Izlaskom na izbore i slanjem predstavnika u privremene institucije samouprave u Prištini učinićemo pregovaračku poziciju Srbije snažnijom. 
 
Borba za broj poslanika i političku snagu Srba u privremenim institucijama na izborima 8. juna tek počinje, pri čemu bez dogovora sa predstavnicima Srbije i srpskog naroda neće biti moguće konstituisanje privremenih organa vlasti u Prištini. 
 
Učešće na ovim izborima metod je političke borbe prilagođen okolnostima u kojima se nalazimo, a podrška predstavnicima Srba i Srbije građanska i patriotska dužnost svakog građanina Srbije na području AP Kosovo i Metohija. 
 
Jedinstvom i odlučnošću u sprovođenju dugoročno projektovane državne politike treba pokazati odgovornost i snagu jedne jedine i nedeljive države Srbije."

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.