Srpska solidarnost podelila školski pribor mališanima na KiM

Podeljen školski pribor
Foto: Srpska solidarnost

Članovi humanitarne organizacije „Srpska solidarnost“ iz Beograda, borave u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji. Sa akcijom doniranja školskog pribora nastavljaju i ove godine. Nakon što su prethodne godine školskim priborom obradovali učenike osnovne škole u Prilužju, ove godine sveskama i školskim priborom obradovali su mališane iz više mesta na KiM, saopštili su iz ove organizacije. 

Prilikom posete Kosovu i Metohiji, članovi ove organizacije školski pribor su podelili predškolcima i đacima u Starom Gracku, Rabovcu, Osojanu, Vidanju, Gotovuši, Bostanu, Prekovcu, Izvoru, Zebincu, Jasenoviku, Paralovu, Makrešu, Banji, Suvom Grlu i Crkolezu.

U Crkolezu je članovima ove H.O. ručak priredio Istočki paroh, Nebojša Sekulić pruživši im priliku da se upoznaju i druže sa meštanima.

Članovi ove organizacije su takođe pokraj Lipljana u Starom Gracku položili vence na spomen ploču žeteocima kao i na spomeniku Stradalnicima opštine Istok u Osojanu.

H.O. „Srpska solidarnost „ nedavno je započela akciju prikupljanja školskog pribora pod nazivom „Na Kosmetu srpske dece ima, školski pribor potreban je njima“, koja je produžena do 5. septembra. Nakon toga će školski pribor biti podeljen đacima u kosovskom Pomoravlju, kao i u severnom i centralnom delu Kosova i Metohije.

Svako ko želi da učestvuje u akciji, a nije u mogućnosti da donira školski pribor sredstva može uplatiti na dinarski račun br 340-11013053-38 ili putem pej pala: srpskasolidarnost@gmail.com.

Iz H.O „Srpska solidarnost “ poručuju da su zahvaljujući ljudima dobre volje iz centralne Srbije, dijaspore, Republike Srpske i samih članova organizacije uspešno sproveli ovu akciju.

Kako je izgledala ovogodišnja akcija, možete pogledati u galeriji.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.