Srpska lista: Predsednikova deca vole svoju otadžbinu i neće prestati mirnim sredstvima da brane i čuvaju KiM

„Deca predsednika Srbije vole svoju otadžbinu i svoje Кosovo i Metohiju, i neće prestati mirnim sredstvima to da brane i čuvaju, jer im poreklo i vaspitanje ne dozvoljavaju da budu drugačiji od svog oca i većinskog svog naroda, posle samog Vučića, pa Petra Petkovića“, oglasila se sinoć i Srpska lista.

Inače Srpska lista se do sada nije izjašnjavala javno o svom dojučerašnjem potpredsedniku, odnosno de fakto lideru, Milanu Radoičiću, u vezi sa događajima u Banjskoj. Oni mu do sada nisu još uvek pružili verbalnu podršku ni za jedan od dosadašnjih navoda ili aktivnosti u vezi sa Radoičićem, a što su do događaja u Banjskoj agilno činili, uz narodne poslanike SNS sa Severa u srpskoj skupštini.

Priština nastavlja da u nastavcima iznosi navodne dokaze o umešanosti srpskih vlasti i struktura bliskih njima u onom što karakterišu kao teroristički napad u Banjskoj – 24. septembra. Sada tvrdi da imaju navodni trag do Danila Vučića i čak otvaraju pitanje u istrazi – da li je predsednikov sin navodno lično učestvovao u njemu.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja objavio je sinoć fotografije za koje tvrdi da se radi o zaplenjenim ličnim dokumentima u dva sistema – M.J. iz Mitrovice, odnosno iste osobe iz Ugrinovaca. Identifikovao ga je ne samo kao pripadnika naoružane uniformisane grupe Srba koja je izvela napad u Banjskoj, već i kao navodnog napadača na KFOR u maju ove godine u Zvečanu, ali i da se radi o bliskoj osobi Danila Vučića, sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Sa njim je, tvrdi dalje Svečlja, M.J. bio u automobilu četiri od pet poslednjih puta dolaska Danila Vučića na Kosovo, a objavio je i podatke sa navodnih prelazaka Jarinja i Merdara ovih osoba.

Danilo Vučić „nema nikakve veze ni sa čim, osim što voli Srbiju i Kosovo i Metohiju kao njen deo, u skladu sa Poveljom UN„ – saopštio je predsednik Srbije za svog sina.

„Večeras je Kurti optužio moju porodicu, mog prvenca Danila, ni on sam ne zna kako je do toga došao, da je nekako učestvovao u, kako kaže, terorističkom napadu u Banjskoj. Prva odlika kukavica koju svaki čovek primeti je kad neko napada tuđe porodice, decu, jer mu se oni uvek čine kao najlakše mete. Danilo, naravno, nema nikakve veze ni sa čim, osim što voli Srbiju i Kosovo i Metohiju kao njen deo, u skladu sa Poveljom UN. Pokušao si Kurti i dugim cevima majicu da mu skineš, nisi uspeo. Ćerku si mi vređao, onako, junački i muški kako samo ti umeš. Terorista na Kosovu si samo ti, jer ubijaš i terorišeš srpski narod, a za Danila ne brini, hrabar je mladić, nikada i ni po čemu tebi sličan. A, Šolaku i domaćim kriminalcima, kojima Kurti uređuje medije, samo poručujem da Srbiju neće pobediti“, napisao je Aleksandar Vučić sinoć na Instagramu.

Predsednika je podržao i direktor Kancelarije za KiM sličnim rečima:

„Kurtijev ekstremista Svečlja bezočno je slagao i napao predsednika Vučića, da bi svojim baljezgarijama pokušao, doduše bezuspešno, da Srbiju dovede u vezu s događajima u Banjskoj! Svečlja i Kurti opsednuti su porodicom Vučić, pa patološki udaraju na sve Vučiće, ne štedeći ni decu“, naveo je Petković na društvenoj mreži „X“.

Potom je reagovala i Srpska lista:

„Neverovatno je koliko je Aljbin Кurti, pored svog antisrpskog karaktera, opsednut porodicom predsednika Aleksandra Vučića, pa ne propušta da prođe ni mesec dana a da ne izmisli neku laž i optuži ili uputi uvredu čak i deci porodice Vučić. U nameri da poveže tragične događaje u Banjskoj sa srpskom državom, sada je otišao korak dalje, i sa svojim potrčkom Svečljom izmislio priču da je u te događaje umešan čak i predsednikov sin, Danilo Vučić!?“

Međutim, oni su se obratili i delu opozicione scene:

„Ne može Кurti da razume i prihvati, a ni kvazi opozicija u Beogradu, da deca predsednika Srbije vole svoju otadžbinu i svoje Кosovo i Metohiju, i da neće prestati mirnim sredstvima to da brane i čuvaju, jer im poreklo i vaspitanje ne dozvoljavaju da budu drugačiji od svog oca i većinskog svog naroda.
Ove brutalne neistine još jednom potvrđuju koliko laži plasiraju predstavnici antisrpskog Кurtijevog režima, pokušavajući da time opravdaju svoje diktatorske i fašističke poteze kojima se već dve godine kinji i proteruje srpski narod sa Кosova i Metohije“.

U zasedi u selu Banjska 24. septembra ubijen je narednik Kosovske policije Afrim Bunjaku, a sukobi naoružane i uniformisane grupe Srba sa Kosovskom policijom su se potom rasplamsali, kada je ubijeno još najmanje troje potvrđenih navodnih napadača. Zaplenjena je velika količina oružja i vojne opreme čiju su vrednost kosovske vlasti procenile na 5 miliona evra.

Zaplenjeni su i objekti, kao i deo pokretne imovine za koju su naveli da je u vlasništvu Milana Radoičića, uključujući i luksuznu vilu na Gazivodama. Radoičić je preuzeo odgovornost za događaje, priveden u Srbiji ali je pre isteka 48-časovnog pritvora i pušten.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.