Vučić: Danilo nema nikakve veze ni sa čim osim što voli Kosovo; upro prst i u medije

FOTO: Instagram stranica Buducnostsrbije

Danilo Vučić nema nikakve veze sa oružanom uniformisanom grupom Srba u Banjskoj. On „nema nikakve veze ni sa čim, osim što voli Srbiju i Kosovo i Metohiju kao njen deo, u skladu sa Poveljom UN – saopštio je predsednik Srbije za svog sina.

„Večeras je Kurti optužio moju porodicu, mog prvenca Danila, ni on sam ne zna kako je do toga došao, da je nekako učestvovao u, kako kaže, terorističkom napadu u Banjskoj. Prva odlika kukavica koju svaki čovek primeti je kad neko napada tuđe porodice, decu, jer mu se oni uvek čine kao najlakše mete. Danilo, naravno, nema nikakve veze ni sa čim, osim što voli Srbiju i Kosovo i Metohiju kao njen deo, u skladu sa Poveljom UN. Pokušao si Kurti i dugim cevima majicu da mu skineš, nisi uspeo. Ćerku si mi vređao, onako, junački i muški kako samo ti umeš. Terorista na Kosovu si samo ti, jer ubijaš i terorišeš srpski narod, a za Danila ne brini, hrabar je mladić, nikada i ni po čemu tebi sličan. A, Šolaku i domaćim kriminalcima, kojima Kurti uređuje medije, samo poručujem da Srbiju neće pobediti“, napisao je Aleksandar Vučić večeras na Instagramu.

I pojedini srpski korisnici društvenih mreža večeras gotovo istovremeno su takođe preko svojih ličnih naloga na društvenim mrežama prozvali medije – one koji su objavili prethodno saopštenje kosovskog ministra unutrašnjih poslova o navodnim novim dokazima za slučaj Banjska, od toga da se radi o „Kurtijevim i Svečljinim portparolima“, preko toga da nema ozbiljnih novinara koji bi „danima čekali Rakića i Simića“ da im „uzmu izjavu o situaciji ispred vrata njihovih stanova“, do toga da ima novinara koji to nisu jer se „deru“ izgovarajući „pres“, a da pravi novinari „ne jure“ i „ne presretaju“.

Predsednika je podržao i direktor Kancelarije za KiM sličnim rečima:

„Kurtijev ekstremista Svečlja bezočno je slagao i napao predsednika Vučića, da bi svojim baljezgarijama pokušao, doduše bezuspešno, da Srbiju dovede u vezu s događajima u Banjskoj! Svečlja i Kurti opsednuti su porodicom Vučić, pa patološki udaraju na sve Vučiće, ne štedeći ni decu“, naveo je Petković na društvenoj mreži „X“.

„Jedno je sigurno, Svečlja i Кurti Vučiću ne mogu da priđu ni moralno ni intelektualno! Nisu mu ni do kolena, jer Vučić nikada ničiju porodicu nije napao, niti bi to ikada učinio! A Кurti koji se obračunava čak i sa decom, ne zna ni za čast, ni za moral! Da podsetim, prvo je Кurti vređao Vučićevu ćerku Milicu, a zatim, zajedno sa Svečljom, maltretirao Danila, zbog njegovog odlaska na liturgiju u Gračanicu. Danila i danas u svojim izopačenim umovima nastavljaju da napadaju sumanutim lažima!“

Priština nastavlja da u nastavcima iznosi navodne dokaze o umešanosti srpskih vlasti i struktura bliskih njima u onom što karakterišu kao teroristički napad u Banjskoj. Danas tvrde da imaju navodni trag do Danila Vučića i čak otvaraju pitanje u istrazi – da li je predsednikov sin navodno lično učestvovao u njemu.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja objavio je večeras fotografije za koje tvrdi da se radi o zaplenjenim ličnim dokumentima u dva sistema – M.J. iz Mitrovice, odnosno iste osobe iz Ugrinovaca. Identifikovao ga je ne samo kao pripadnika naoružane uniformisane grupe Srba koja je izvela napad u Banjskoj, već i kao navodnog napadača na KFOR u maju ove godine u Zvečanu, ali i da se radi o bliskoj osobi Danila Vučića, sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Sa njim je, tvrdi dalje Svečlja, M.J. bio u automobilu četiri od pet poslednjih puta dolaska Danila Vučića na Kosovo.

U zasedi u selu Banjska 24. septembra ubijen je narednik Kosovske policije Afrim Bunjaku, a sukobi naoružane i uniformisane grupe Srba sa Kosovskom policijom su se potom rasplamsali, kada je ubijeno još najmanje troje potvrđenih navodnih napadača. Zaplenjena je velika količina oružja i vojne opreme čiju su vrednost kosovske vlasti procenile na 5 miliona evra.

Zaplenjeni su i objekti, kao i deo pokretne imovine za koju su naveli da je u vlasništvu Milana Radoičića, uključujući i luksuznu vilu na Gazivodama. Radoičić je preuzeo odgovornost za događaje, priveden u Srbiji ali je pre isteka 48-časovnog pritvora i pušten.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.