Srpska lista: Pokušavaju da spreče ujedinjenje Srba

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Građanska inicijativa „Srpska“ i dalje je pri stavu da kandidat “Srpske liste”, za poslanika i nosilac iste liste Vladeta Kostić ima svako zakonsko pravo da bude nosilac liste i kandidat za poslanika.

“Ne postoji nikakva zakonska regulativa koja osporava ovo pravo, ali sve što se dogodilo u Centralnoj izbornoj komisiji, samo je pokušaje da se Srbi, sada ujedinjeni, ne organizuju u potpunosti”, navodi se u reagovanju “Srpske liste”, povodom odluke Centralne komisije da Vladeta Kostić, kao izabrani poslanik Skupštine Srbije ne može da bude I na čelu Srpske liste na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu.

“Najoštrije osuđujemo ovakvu odluku i apelujemo na nadležne da se podrobnije pozabave zakonom.

Ipak, Vladeta Kostić bio je prvi među jednakima, te „Srpska lista“ sada ima Branimira Stojanovića za nosica iste”, ističe “Srpska lista”.

Iz ove liste poručuju da “udruženim snagama uskoro ulazi u kampanju, korektnu, pravičnu, kao i na prethodnim lokalnim izborima, sa jasnim ciljevima”.

“Rame uz rame, čelni ljudi Srpske liste, sa Vladetom Kostićem , a uz podršku birača na Kosovu ostvariće svoje pravo da dostojanstveno brane interese Srba u Skupštini Kosova”, podvlači se u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.