Srpska lista odgovorila na prozivke srpske opozicije, još uvek bez vidljive reakcije na „Oluju“, odluke iz Prištine i spotove Samoopredeljenja

Srpska lista konferencija za štampu
FOTO: KoSSev

Uprkos dramatičnim najavama iz Beograda o „Oluji“, „Bljesku“, „proterivanju“ Srba sa Severa „do oktobra“, te neslaganjima sa ovonedeljnim odlukama iz Prištine, Srpska lista u javnosti još uvek ne povlači druge poteze, osim što je večeras reagovala na talas kritika srpske opozicije koji prethodnih dana stiže sa Kosova.

„Nikada napadi iz Prištine nisu prošli a da uz njih ne idu napadi kvazi Srba, kvazi patriota i kvazi otadžbinara koji su više od decenije na vlasti ‘branili’ Кosovo i Metohiju tako što su bežali u Rumuniju kad su u Prištini jednostrano prolašavali nezavisnost ili tako što su dozvoljavali da u martovskom pogromu nestaju srpska sela, ubijaju Srbe i uništavaju srpske manastire a da pri tom prstom nisu mrdnuli“, naveli su u saopštenju.

Opozicioni pokret Otadžbina naveo je prethodno da će prištinske vlasti teško moći da sprovedu u delo odluke o skidanju srpskih tablica sa Kosova ukoliko bi građani na Severu pokazali građansku neposlušnost, ali i da su najveći protivnici samih Srba vlast u Srbiji i predsednik Aleksandar Vučić.

„Umesto da deluje ohrabrujuće, on dramatičnim glasom unosi paniku kod svog naroda čime utiče i na njihovu spremnost za političku borbu. Кuriozitet je da posle takvih dramatičnih televizijskih nastupa Aleksandra Vučića pred medijima izostane njegov poziv Srbima da ne prihvate mere Prištine. Toga nema ni u porukama Srpske (kvislinške) liste a nije poznato ni kako je glasao član ‘kosovske’ vlade ministar Goran Rakić prilikom donošenja
jedne ovako štetne odluke po srpski narod na КiM“, saopštila je Otadžbina.

Srpska vlast je od 2012. godine „sve poraze proglasila za pobede“, predajući Albancima gotovo sve što su tražili, a nije dobila ništa za srpski narod, prethodno je najnovije odluke komentarisao i poverenik Narodne stranke za Kosovo Žarko Ristić, dodajući i da je Srpska lista „kriminalna organizacija“, te da „mora da se što pre rasturi“.

„Eto tako kvazi otadžbinski pokret Slaviše Ristića, ili virtuelnu odbori Vuka Jeremića bez članova, zamišljaju da treba da se brani srpski narod, ili još bolje tako što su tuđu decu za vreme svoje strahovlade slali na suzavac, šok bombe, gumene i prave metke a oni se borili za kafanskim stolom oko svinjskog i jagnjećeg pečenja“, sada na Fejsbuku piše Srpska lista, dodajući:

„Iluzorno je njima govoriti o borbi Aleksandra Vučića i Srpske liste za srpski narod na Кosovu i Metohiji, jer oni taj narod nikada nisu prihvatali kao svoj, jer su se od njega odrodili onog trenutka kada su molili zapadne centre da jednostranu nezavisnost Кosova priznaju, ali nakon izbora“.

Ne samo da se ne slažu sa onim na šta su upozoravali iz srpske opozicije sa Kosova, već tvrde da je njima zapravo „krivo“ to što „Srbi i Srbija drže telekomunikacije u svojim rukama, što će držati energetski sistem u svojim rukama, što su opstali i postali jedinstveniji nego ikad, od Leška do Štrpca, i od Osojana do Кusca, jer svaki srpski uspeh za njih i njihove mentore je poraz“.

Najbolji put će sasvim sigurno Vučić i Srpska lista „iznaći“.

Na video filmove, prvo iz Samoopredeljenja juče o uspehu Aljbina Kurtija da integriše Sever, uz prikazivanje Severa kao legla kriminala, te večerašnjeg poziva kosovskog premijera Aljbina Kurtija Srbima da od 1. avgusta uklone „ilegalne tablice Srbije“ gradova na KiM i registruju vozila na RKS, Srpska lista nije još uvek reagovala.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.