Srpska DSS-u: Neka nam lekcije ne dele lažne patriote u skupocenim bundama koje su uništile sve što se uništiti može

Nakon današnje izjave predsednice Demokratske stranke Srbije, Sande Rašković-Ivić da su izbor Hašima Tačija za predsednika Kosova davanjem kvoruma za rad skupštine "omogućili poslanici kolaboracionističke Srpske liste," koju je, kako je navela, "formirala Vlada Srbije i koja je pod punom kontrolom Aleksandra Vučića" – reagovala je Srpska lista. Iz Srpske ističu da nisu glasali "za izbor predsednika Kosova i Metohije", a da su "svoje razloge za prisustvo sednici objasnili", tako da, kako dalje dodaju, "oni koji iskreno mare za interese Srba u Pokrajini, ne mogu da im zamere". Oni istovremeno poručuju da im "lekcije ne dele lažne patriote u skupocenim bundama koje su uništile sve što se uništiti može". 

"Umesto što DSS i liderka te stranke izabrane predstavnike srpskog naroda na KiM-u blate na najprimitivniji način, neka pogledaju u ogledalo i zapitaju se šta su uradili za svoj narod onda kada su mogli – nisu uradili ništa u našu korist. I ne samo da nisu uradili ništa, nego sada preko naših leđa nastoje da uberu jeftine političke poene," ističe u svom saopštenju Srpska lista.

Oni dalje navode da je najsramnije od svega to "što i predsednika Vlade Srbije, Aleksandra Vučića, koji čini sve da ispravi katastrofalnu zaostavštinu njihove vladavine, pokušavaju da razvlače po političkom blatu u kojem se DSS oseća kao kod kuće". 

"Za njihovog je mandata Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost, za njihovog mandata je na slobodu pušteno 1.200 terorista OVK, za njihovog mandata su paljene ambasade po Beogradu, što je nama Srbima sa KiM, a ne njima, na vrat navuklo bes međunarodne zajednice," ističu dalje iz Srpske. 

Oni, takođe, dodaju da "zbog njihovog fantaziranja, paradiranja po Beču i lažnog patriotizma", Srbi na KiM-u se danas i nalaze u situaciji "da moraju da se bore za goli opstanak."

"Srbi na Kosovu i Metohiji nisu maloumni, i vide dalje i bolje šta moramo da činimo da bismo osigurali svoj opstanak i napredak, svakako bolje nego velike štetočine poput Sande Rašković Ivić," zaključuje Srpska. 

Predsednica DSS-a, Sanda Rašković Ivić, izjavila je danas da je Hašim Tači izabran za "predsednika samoproglašenog Kosova zahvaljujući odluci Aleksandra Vučića."

"Time je predsednik srpske Vlade stao u zaštitu trgovca ljudskim organima, učinio još jedan korak puzećeg priznavanja nezavisnosti tzv. Kosova, na najbeskrupulozniji način ponizio žrtve terorističke OVK i njihove porodice i uvredio ceo srpski narod," istakla je danas Rašković Ivić i dodala:

"Potpunom poniženju doprinela je i činjenica da se novoizabrani predsednik samoproglašenog Kosova, Hašim Tači, odmah po izboru posebno zahvalio Ademu Jašariju i Srpskoj listi."

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.