Vučić: Nisam srećan zbog izbora Tačija, ali to je želja albanske većine

Premijer Aleksandar Vučić je, komentarišući jučerašnje glasanje u skupštini Kosova o izboru Hašima Tačija za predsednika Kosova, podsetio da poslanici liste Srpska nisu glasali za Tačija i da imaju potpunu podršku Vlade Srbije u očuvanju svojih nacionalnih interesa. Vučić je najavio da će odluku o izborima reći 1. marta na RTS-u.

Premijer Aleksandsar Vučić izjavio je da nije srećan i zadovoljan zbog izbora Hašima Tačija za kosovskog predsednika, ali da je to želja albanske većine.

Vučić je u izjavi novinarima precizirao da srpski poslanici nisu glasali za Tačija, da o tome nije bilo nikakvog dogovora sa Beogradom i da oni odluke donose po svojoj savesti i u skladu sa svojim interesima.

"I u tom smislu ih podržavam", rekao je premijer.

Istakao je da srpski poslanici nisu glasali za Tačija, da nisu glasali ni za jednog kandidata, jer razmišljaju pre svega o svojim interesima i o tome kako će i s kim da žive.

Nije, kako je rekao, preterano srećan što je Tači novi predsednik, ali je primetio da se Srbi na Kosovu bore za svoj opstanak i gledaju da dobiju što više, te da ih u tom smislu podržava.

Spekulacije o navodnom susretu Tačija i Marka Đurića juče na Kosovu, o čemu su pisali pojedini kosovski mediji, Vučić nije želeo da komentariše, uz opasku da nije znao da su prisutnim novinarima kosovski mediji postali značajan izvor informacija.

Komentarišući ograđivanje pisca Filipa Davida od prisustva predsednika Tomislava Nikolića na svečanosti povodom proslave dana osnivanja Narodne biblioteke Srbije, Vučić je ocenio da je predsednik tačno odgovorio.

"Ne znam šta ima on da se ograđuje. To je njegova stvar, imao bih ja tu pitanja, ali mislim da je predsednik odgovorio tačno", rekao je Vučić novinarima u Rumi gde je otvorio francusku kompaniju "Hačinson" za proizvodnju rashladne opreme za automobile.

RTS

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.