Sreća se osmehnula Radivojevićima

Opštinari Goran Rakić, gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice, i Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog veća, posle teksta u "Politici" našli Janku Radivojeviću posao u JKP "Standard". 

 Kosovska Mitrovica – Za petočlanu porodicu Dragoša Radivojevića iz Bošnjačke mahale, u severnom delu Kosovske Mitrovice, koje tuga, bol i siromaštvo prate punih 14 godina, ipak ima nade. Osmehnula im se sreća, jer je Janko (25) napokon dobio posao.

Opštinari Goran Rakić, gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice, i Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog veća opštine Kosovska Mitrovica, našli su posao Janku u JKP "Standard", gde će danas početi da radi. Svi u porodici Radivojević – otac Dragoš i dve sestre, Vitorka i Zorka, obe nezaposlene, a prevalile su dvadesetu, i najmlađi Danijel, kome je treća godina, ali i Janko, s nevericom su primili vest da će svoj siromašni budžet upotpuniti platom i da će Janko imati svoje parče hleba i pomoći svoju porodicu.

Janka nismo našli kod kuće, radio je za nadnicu u selu Srbovcu, a u telefonskom razgovoru koji smo s njim vodili nije mogao da poveruje da će od danas raditi "kao čovek", da će imati radno vreme i da će svakog jutra, kao svaki vredan i pošten građanin, već u sedam sati, biti na radnom mestu.

Posle teksta koji smo objavili, mnogo ljudi iz Srbije, regiona i inostranstva javljalo se Redakciji, pitajući kako može da pomogne ovu porodicu, nekada jednu od najbogatijih i čuvenih ne samo u Kosovskoj Mitrovici, već i šire, a koju je 2000. godine zadesila zla sudbina, kada je u požaru, u porodičnoj kući, izgorelo dvoje dece Dragoša i Dragice Radivojević. Ni brza intervencija vatrogasaca, koji su na samo stotinak metara od kuće u Ulici Kozara br. 3, nije mogla da spase Ružicu i Pavla, kojima je bilo tri i četiri godine a za kojima je ubrzo otišla i majka Dragica. Od tada tuga i sirotinja prate ovu porodicu, koja je imala i nesreću da Vitorki, kojoj je 24. godina, "iz još nepoznatih razloga, neki ljudi" uzmu sina Pavla odmah po rođenju, a sada kao samohrana majka bez posla izdržava Danijela.

Dragoš Radivojević, domaćin kuće, kome je 55. godina, radi u "Trepči", "na rotaciji je", oboleo je, a pre nekoliko dana izašao je iz bolnice u Kosovskoj Mitrovici, mada se njegovo zdravstveno stanje izuzetno pogoršava. Kaže da mora da bude kod kuće jer su mu deca sama. Njihova kuća je u Bošnjačkoj mahali gde su se godinama preplitali Kfor, Unmik i Euleks, i gde su se upravo u ovom delu Kosovske Mitrovice događali brojni incidenti, a dvorište nema čak ni tarabu, a kamoli kapiju, koje se ovde zaključavaju s prvim mrakom.

– Hvala opštinarima, ljudima dobre volje, koji nisu zaboravili na nas, koji nam pomažu i čujem da hoće da pomognu u hrani, odeći, obući i novcu – kaže vidno oboleo i oronuo Dragoš Radivojević za "Politiku", kome je, napominje, još jedina želja da napravi kapiju, ali i da "tamo negde" dočeka da mu se bar jedna ćerka zaposli.

B. Radomirović

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.