Sportska oprema za klubove u srpskim sredinama

Organizacija „Solidarnost za Kosovo“ koju predvodi humanista Arno Gujon, uz pomoć donatora, kupila je sportsku opremu u vrednosti od 10.000 evra za četiri sportska kluba u Lapljem Selu, Gračanici i Starom Gracku.

“U današnjem vremenu, sport ima izuzetno važnu ulogu u pravilnom razvoju dece i mladih ljudi. Kroz bavljenje sportom, oni zajedno provode kvalitetno vreme, uče se prvim životnim lekcijama i razvijaju svoj karakter. Uz pomoć ove donacije, uslovi za treniranje kik boksa, karatea, fudbala i odbojke su u značajnoj meri poboljšani za oko 160 mladih sportista,” naveo je Arno Gujon, predsednik organizacije, na svojoj Fejsbuk stranici.

Donacija je samo nastavak stalne pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, proslavljenog francuskog i srpskog dobrotvora i humaniste u Srbiji.

I u manastiru Banjska koji se godinama obnavlja pohvalili su konkretnim rezultatom pomoći Arnoa Gujona i njegovih saradnika – rekonstruisan je tokom prošle godine bedemski zid na manastirskom kompleksu.

Nedavno je jednu od humanitarnih akcija, koju je „Solidarnost za Kosovo“ sprovela u vreme božićnih praznika, podržala i devojčica Klara, najmlađi clan Organizacije. Ona je tada svojim vršnjacima na Kosovu i Metohiji, uz novčanu pomoć, uputila i pismo podrške.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.