Sporazum o pravosuđu: Šta da kažem, ja sam seljak, ovo ima da se vuče 200 godina, da ih pozdravite (VOX POP)

"Šta da kažem, ja sam seljak, ovo ima da se vuče dvesta godina, da ih pozdravite"; "Šta ima tamo novo, hoće da bude nešto novo, ali da bude dobro"; "Nemam komentar" – današnji su komentari prolaznika sa ulica Severne Kosovske Mitrovice u vezi sa Sporazumom o pravosuđu, nedavno potpisanom u Briselu.

Ekipa KoSSeva izašla je danas, u prepodnevnim časovima, na ulice Severne Mitrovice, kako bi videla kakav je stav građana povodom nedavno potpisanog Sporazuma o pravosuđu u Briselu.

Naši sugrađani su i danas mahom bili nevoljni da daju bilo kakav komentar na postavljeno pitanje, dok veći broj ispitanih građana, takođe ne pripada domicijalnom stanovništvu Kosovske Mitrovice.

"Ništa ne znam Boga mi." "Nemam komentar." "Odkud znam sestro, nisam odavde." – ovo su, uglavnom, odgovori koji su se mogli čuti od građana Severne Mitrovice.

Jedan naš sugrađanin smatra da će ovaj sporazum doneti "neko dobro narodu na Kosovu", te i to da se nada da će sporazum doprineti tome da bude "mnogo bolje nego što je bilo" zbog interesovanja Predsednika Vlade.

"Ja mislim da će to da bude mnogo bolje, jer vidite koliko se naš predsednik Vlade interesuje da je došao do nekih govora, sporazuma. Čovek se uvek nada na bolje, ne na gore i smatram da će ovaj sporazum doneti neko dobro ovom narodu i življu na Kosovu," rekao je ovaj naš staji sugrađanin.

Građani su i neupućeni u sporazum iz Brisela.

"Ne znam ništa, nisam pratio, ne znam šta je potpisano. Mi sa juga dole, Gnjilane, naš deo – kako će to da bude, to isto za sve važi ili samo za Mitrovicu?" – upitao je jedan naš sunarodnik južno od Ibra.

Bilo je i konfuznih odgovora. Prolaznici oklevaju da otvoreno pričaju:

"Šta ima tamo novo, hoće da bude nešto novo, ali da bude dobro." "Ne znam šta da vam kažem, i radujemo se i tugujemo, plašimo se da ne bude neka prevara, ovako radujemo se ako se sredi stanje svarno da nam bude nešto bolje." 

A bilo je i satiričnih  komentara: "Šta da kažem ja sam seljak, ovo ima da se vuče dvesta godina, da ih pozdravite."

Neki stariji sugrađani su samo odmahivali rukom, ne želeći da bilo šta kažu.
"Apolitična sam apsolutno," rekla je jedna starija gospođa.

U nastavku poslušajte TONSKU ANKETU sa ulica Severne Mitrovice.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.