Splavarenje Ibrom ovog vikenda u Leposaviću, prijava učesnika u toku

Rafting Ibrom Spust Bez Granica
FOTO: Preuzeto sa spustbezgranica.org

Tradicionalno splavarenje Ibrom pod nazivom „Spust bez granica“, okupiće krajem ove nedelje na Severu Kosova ljubitelje prirode, brze reke i druženja. Prijavljivanje učesnika je u toku.

Manifestacija koja ove godine obeležava 19. godišnjicu postojanja, održaće se u dvodnevnom standardnom formatu – 20. i 21. avgusta.

Organizatori najavljuju za 17. avgust ekološko uređenje plovnog puta za potrebe splavarenja.

Prvi dan – 20. avgust, obeležiće takmičenja i rekreativne aktivnosti u rafting kampu u mestu Ibarsko Postenje u Leposaviću.

U 10.00 časova kreće se sa podizanjem kampa i montažom tehničke opreme, a potom sledi takmičenje u kuvanju ribljih čorbi, igre bez granica u kampu i na bazenu, turnir u basketu, dok je za pola devet planiran koncert uz logorsku vatru, a potom povečerje.

Za 21. planirano je splavarenje od Leposavića do Raške. Već u sedam ujutru učesnici kreću sa pripremama, a u deset na „spust bez granica“.

Završetak splavarenja predviđen je do tri posle podne. Potom sledi ručak, pa koncert pored bazena u Raški.

Ljubitelji reka, završiće dvodnevno druženje u kasnim poslepodnevnim satima, dok je za 18.30 planiran povratak do kampa.

Detaljnije o programu ovde i ovde

Prijavljivanje učesnika je u toku. Organizatori poručuju zainteresovanima da se jave na vreme.

Sa druge strane, pozvali su sve one koji imaju svoja plovila, da im se slobodno pridruže, jer su, kako navode, zbog velikog interesovanja, ograničeni sa opremom za iznajmljivanje.

Prvo splavarenje Ibrom održano je pre nepunih 19 godina, a od tada se manifestacija razvijala i usavršavala.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.