Snažne optužbe Srpske o kadrovima SDP-a, Ivanović odgovara

"Od 'dokazanih kadrova' Oliver Ivanović nudi i portira, zapisničara, osobu koja je osumnjičena za proneveru novca, kao i čoveka čiji je rođeni brat, kako se govori po Kosovskoj Mitrovici, osumnjičen za jučerašnje ubistvo u našem gradu, a koji je juče bio na sastanku sa Oliverom Ivanovićem i Aleksandrom Šapićem. To su ljudi sa kojima Oliver želi da upravlja strateški važnim gradom za Srbe na Kosovu i Metohiji" – posle gradonačelnika Severne Mitrovice i šefa Srpske liste, Gorana Rakića, sada je i sama Srpska lista izašla sa direktnim snažnim optužbama na račun Olivera Ivanovića, nakon noćašnjeg ubistva mladića Š.M. Neuobičajeno za saopštenja za medije, ova politička stranka kao poslednju rečenicu saopštenja navodi – "nastaviće se…". Ni ovo saopštenje KoSSevu nije dostavljeno, ali je objavljeno na zvaničnoj Internet stranici Srpske liste.

Srpska lista: Od 21 kandidata, 20 je "visoko obrazovni" kadar

Tvrde da Ivanović "bezočno laže" da Srpska nema kvalitetne ljude. Nasuprot onim kadrovima koje je Srpska opisala da su u GI SDP-u, za svoje daju statistiku intelektualnog potencijala:

"Na listi od 21 kandidata imamo tri doktora nauka, koji su godinama univerzitetski profesori, imamo tri doktora medicine tj. jednog primarijusa, jednu doktorku infektologije, i jednu doktorku specijalizanta pedijatrije, tri kandidata su inžinjeri, četiri profesora u srednjim školama, na listi imamo i pravnicu, defektologa, magistra mašinstva… Dakle, od 21 kandidata – 20 je sa visokim obrazovanjem, i svih 21 bez ikakvih mrlja u profesionalnom i ličnom životu, i koji iza sebe imaju decenije radnog iskustva sa izuzetnim uspesima u oblastima kojima se bave."

Naši kandidati "pravi profesionalci koji neće interese srpskog naroda prodavati"

"Oni sigurno ne znaju da izmišljaju kao Oliver Ivanović, pravi su profesionalci koji neće interese srpskog naroda prodavati za nekakve poslovne prostore u centru grada, kakve bez ikakvih papira, ali iz raznih 'patriotskih' zasluga, poseduju neki drugi," dodaju, takođe.

Ivanović obmanjuje javnost i medije u Beogradu kao "tobožnja žrtva"

Za samog Olivera Ivanovića tvrde "da je fakultet završio u 56. godini."

Takođe navode i da je direktorska radna mesta dobijao "preko tadašnjeg JUL-a".

"Ne smeta mu ni da sada prima platu a ne dolazi na posao u Pokrajinskoj nacionalnoj službi za zapošljavanje. A što se njegovog ugleda kod međunarodnih predstavnika tiče, tu mu na ovim izborima nema premca, svi ovde znamo njegove 'relacije' sa tim krugovima, koje je više puta dokazao kada je imao priliku da se pita i upravlja," ističu.

Ivanovića optužuju da obmanjuje javnost i medije u Beogradu, predstavljajući se, osim kao intelektualac, još i kao patriota, ali i žrtva.

 Srpska lista i ovog političara, kao i Dragana Jablanovića šalje u "političku istoriju":

"Ovde u Mitrovici dobro zna da to ne može. Dovoljno ga dobro sugrađani poznaju i 22. oktobra će ga poslati u političku istoriju. Bar na Kosovu i Metohiji."

Ivanović: Pustimo policiju da radi svoj posao. Nasilje nije put da se pobedi na izborima, već "silovanje demokratije"

Nakon saopštenja Srpske liste, zatražili smo od Ivanovića komentar na ozbiljne navode o tome da je navodni osumnjičeni za jučerašnje ubistvo bio na sastanku sa Oliverom Ivanovićem i Aleksandrom Šapićem. 

"Čudno je da Srpska lista zna ono o čemu Kosovska policija nema informaciju. Nasilje nije put da se pobedi na izborima, to se zove silovanje demokratije," ovako je Oliver Ivanović odgovorio na navode iz saopštenja Srpske.

Na naše pitanje da li postoji veza između osobe koja je boravila juče, tokom posete Šapića, u prostorijama SDP-a i navodnog osumnjičenog lica koje je navodno umešano u sinoćno ubistvo, Ivanović kaže: 

"Kosovska policija ne pominje njegovo ime i prezime. Radi se o spekulacijama. Pustimo policiju da sama istražuje."

Ivanović je takođe komentarisao i ostale navode. Kaže da je nevažno kada je neko, pa i on, završio fakultet, a da je važno šta je uradio i kakvim znanjima raspolaže. 

Na navode da odgovori da li je direktorska radna mesta dobijao preko partijskog zapošljavanja, Ivanović kaže:

"Ja sa JUL-om nisam imao ništa, ni blizu njega, ali je isto tako važno da oni koji pišu ovakva saopštenja – naloge dobijaju od kriminalaca."

Nikada nisam imao veze ni sa kakvim kriminalom i neću imati

Ovo su vrlo ozbiljne optužbe. Na osnovu čega ovo tvrdite?

"Radi se o pouzdanim informacijama."

Kako objašnjavate ovakav Vaš odgovor, odnosno ovako ozbiljnu ocenu? Zar to nije posao policije da utvrdi baš kao što ste prethodno naveli da je policija ta koja treba da utvrdi ko je osumnjičeni za sinoćno ubistvo?

"Pa to i kažem – pustimo policiju da radi svoj posao. Ponavljam da ja nikada nisam imao veze ni sa kakvim kriminalom i da nikada neću imati."

Lokalni kosovski izbori održavaju se 22. oktobra. Na njima učestvuje najmanje deset stranaka kosovskometohijskih Srba. Podršku Beograda dobila je samo lista Srpska.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.