Slavlje na ulicama Kosovske Mitrovice: Kosovo nije u INTERPOL-u

Mitrovčani slave ne ulazak Kosova u Interpol

 

Posle vanredne konferencije u Beogradu srpskog predsednika Aleksandra Vučića i šefa diplomatije Ivice Dačića, u Kosovskoj Mitrovici na ulicama slavlje – u koloni automobila sa srpskim zastavama i uključenim sirenama. Ranije su se tako proslavljali sportski uspesi, izborne pobede, a danas i to što Kosovo nije ušlo u INTERPOL.

Kolona automobila sa srpskim zastavama i uz zvuke sirena, kretala se iz pravca Mitrovice ka Zvečanu i nazad. Takođe, krug oko spomenika caru Lazaru u centru grada.

„INTERPOL za Kosovo, malo morgen – kažu u koloni vozila proslavljajući ovu pobedu,“ a tu istu poruku objavila je i Fejsbuk stranica „Kosovska Mitrovica“. 

Kosovo nije postalo danas članica INTERPOL-a. To je četvrti neuspeli pokušaj da se kandiduje, odnosno dobije članstvo, za koje, uz aktivnu podršku većine zapadnih zemalja aktivno lobira još od 2015. INTERPOL sada ima 194 članice, sa dve nove danas: Kiribati i Vanuatu.

Šta su poručili srpski predsednik i šef diplomatije čitajte u: „Ovo je uspeh jedne male zemlje, prkosne i ponosne“ 

A kakve su reakcije u Prištini, čitajte u: Ishod glasanja u INTERPOL-u: Ambasade razočarane, kosovski političari krive SrbijuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.